Pretul petrolului creste,ridicarea restrictiilor compenseaza majorarea stocurilor

Pretul petrolului a crescut miercuri peste 31 de dolari barilul, deoarece sperantele unei recuperari a cererii, pe fondul ridicarii restrictiilor impuse de coronavirus au compensat un raport care arata o crestere mai mare decat era de asteptat a stocurilor americane, anunta Reuters.

Petrolul Brent aproape s-a dublat de la minimul pe 21 de ani atins la 22 aprilie, sustinut de asteptarile majorarii cererii si de o reducere record a ofertei tarilor exportatoare de petrol. Brent a crescut cu 79 de centi, sau 2,6%, la 31,76 dolari pe baril la 09:30 GMT, iar referinta americana West Texas Intermediate a crescut cu 3,6%, la 25,44 dolari.

„In mod clar, optimismul redeschiderii economiei globale a sustinut cresterea”, a declarat Naeem Aslam, analist la Avatrade.

Pe de alta parte, American Petroleum Institute a anuntat marti ca stocurile SUA au crescut cu 8,4 milioane barili saptamana trecuta, mai mult decat se asteptau analistii.

Publicitate

“Vorbim despre normalizarea ofertei si a cererii, dar avem un drum lung de parcurs”, a spus Lachlan Shaw, strateg sef al National Australia Bank’s.

Citeste si articolul :   Interzis la concedii in aceasta vara! Anuntul facut de Sefa Comisiei Europene

Italia, Spania, Nigeria si India, precum si unele state din SUA au inceput sa le permita oamenilor sa se intoarca la munca si au deschis santiere, parcuri si biblioteci.

Guvernul federal al Germaniei si 16 landuri au convenit asupra unor modalitati de a usura restrictiile.

Eliminarile de restrictii ar trebui sa conduca la o redresare a cererii globale de petrol, care in aprilie a cazut cu cel putin 20%, fara precedent.

OPEC si aliatii sai au convenit o reducere record a productiei de petrol, de 9,7 milioane de barili pe zi, aproximativ 10% din cererea anterioara pandemiei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.