Italia risca, in cel mai grav scenariu, un nou val epidemic dupa relaxarea restrictiilor

Relaxarea restrictiilor in Italia risca sa genereze, in cel mai grav scenariu, un nou val epidemic, care ar putea provoca intre 10.000 si 23.000 de decese, arata simulari realizate de Colegiul Imperial din Londra, autorii precizand ca estimarile sunt valabile doar daca nu sunt impuse noi masuri.

“Italia relaxeaza masurile nonmedicale incepand din 4 mai. (…) Se contureaza trei scenarii pentru urmatoarele opt saptamani: un scenariu in care mobilitatea ramane aceeasi ca in perioada restrictiilor, un scenariu in care mobilitatea persoanelor revine la nivelul de 20% din perioada preepidemie si un scenariu in care mobilitatea revine la 40% din perioada anterioara epidemiei”, arata studiul Colegiului Imperial din Londra (London Imperial College).

Publicitate

Conform cercetatorilor, in cel mai grav scenariu, cel in care mobilitatea persoanelor revine la 40% din situatia normala, “numarul total al deceselor suplimentare ar putea fi intre 10.000 si 23.000”.

Expertii din Marea Britanie precizeaza ca scenariile sunt valabile daca vor fi mentinute comportamentele preepidemice si daca nu sunt luate masuri medicale, nu sunt efectuate noi teste ori nu sunt introduse aplicatii pentru depistarea contactelor persoanelor infectate. “Unii dintre acesti factori, precum depistarea contactelor, probabil vor fi introdusi si vor contribui la reducerea contagierii; prin urmare, estimarile noastre trebui considerate proiectii pesimiste”, precizeaza autorii studiului.

Bilantul epidemiei de coronavirus a ajuns la 29.315 morti in Italia, cu 236 de decese produse in ultimele 24 de ore, iar numarul total al persoanelor infectate a depasit 213.000..

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.