Lovitura pentru Guvernul Orban. Ce a decis Curtea Constitutionala privind amenzile date pe perioada starii de urgenta

Conform unor surse, Curtea Constitutionala a declarat, miercuri, neconstitutionala ordonanta de urgenta a Guvernului prin care se reglementeaza cuantumul amenzilor pe perioada starii de urgenta, precizeaza stirileprotv.ro

Avocatul Poporului, Renate Weber, a a sesizat CCR cu privire la neconstitutionalitatea amenzilor. Renate Weber a spus ca amenzile sunt foarte mari si de multe ori s-au comis abuzuri de catre fortele de ordine.

Si Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus, sambata, ca sumele de bani incasate din amenzile aplicate pe perioada starii de urgenta vor folositi in sistemul medical.

Potrivit acestuia, de la inceputul starii de urgenta au fost aplicate in Romania 290.000 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 570 de milioane de lei.

De asemenea, Vela a declarat, luni, ca este “un lucru evident” ca se fac abuzuri de catre politisti in cazul verificarilor cetatenilor cu privire la libera circulatie si i-a sfatuit pe cei care se simt nedreptatiti sa se adreseze organelor de control sau sa conteste in instanta amenzile.

Citeste si articolul :   Badalau, un nou atac la adresa Diasporei: "Au venit in tara si a trebuit sa-i tratam pe banii nostri"

Amenzile trebuie contestate in instanta.

Potrivit legilor, amenzile nu se anuleaza pur si simplu. Instanta va decide la contestatie.