Dosar penal la Spitalul din Targu-Jiu, unde mai multi angajati, inclusiv managerul, au COVID-19

– Procurorii din Gorj au deschis un dosar penal  pentru zadarnicirea combaterii bolilor la Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu, unde mai multi angajati, intre care si managerul unitatii medicale, au fost confirmati cu noul coronavirus.Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu au anuntat, miercuri, ca s-au autosesizat dupa aparitia in presa a unor articole despre raspandirea necontrolata a noului coronavirus la SJU Targu-Jiu, unde mai multi angajati au fost diagnosticati cu COVID-19.

„Un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, urmare a mai multor articole din presa, potrivit carora, in cadrul colectivului de la Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu are loc o raspandire necontrolata a virusului SARS-Cov-2, precum si la pacientii internati in aceasta unitate spitaliceasca.

De asemenea, s-a retinut ca, in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu, nu exista circuite epidemiologice si nu au fost luate masuri pentru testarea personalului medical si a personalului TESA, care in prezent se afla in izolare la domiciliu”, se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu.

Cercetarile sunt facute de politistii Serviciului Investigatii Criminale, sub supravegherea unui procuror.Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu, Dumitru Vienescu, a fost internat la Sectia de Boli Infectioase a unitatii medicale, duminica, dupa ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Dumitru Vienescu a precizat ca nu stie exact de la cine a contactat virusul.

Publicitate

Desi reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Gorj au anuntat ca trei angajati ai SJU Targu-Jiu au fost confirmati cu noul coronavirus si 80 sunt izolati la domiciliu, Vienescu a declarat ca numarul bolnavilor ar fi mult mai mare.

„Nu pot sa spun exact, 100%, daca am luat virusul de la doamna doctor la care testul a iesit pozitiv, pentru ca, din cate am vazut, s-au mai confirmat inca doua persoane la resurse umane. Eu cred ca sunt mai mult de patru persoane. Sapte persoane in total, din cate stiu. Acum, stiind ca am coronavirus, ma gandesc ca poate si pentru faptul ca am vrut sa fac multe si am neglijat sanatatea mea.

Citeste si articolul :   Ministrul Muncii, anunt despre varsta de pensionare la femei si barbati

Acum ma gandesc la sanatate si la familia mea. Situatia radiologica este buna, nu am nimic la plamani, temperatura am avut-o 36,4. Mi s-a spus ca sunt asimptomatic. Am transpirat de dimineata, probabil si de emotia aceea cand am auzit ca e pozitiv rezultatul. Acum sunt in sectorul de persoane cu COVID, confirmate pozitiv”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dumitru Vienescu, la scurt timp dupa ce a fost internat in spital.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.