In fata unei astfel de gafe, amnistia fiscala pentru cei amendati e solutia

APADOR-CH cere Guvernului sa dea o amnistie fiscala pentru oamenii amendati in starea de urgenta, deoarece 300.000 de oameni vor contesta amenzile si se va ajunge la supraaglomerarea instantelor. „In fata unei astfel de gafe a autoritatilor, amnistia fiscala pare a fi singura masura rezonabila”.

APADOR-CH, asociatie care lupta pentru drepturile omului, cere Guvernului sa dea o amnistie fiscala pentru cei amendati ca nu au respectat ordonantele militare. Numarul persoanelor amendate era de 300.859, la data de 2 mai, ceea ce presupune ca vor exista peste 300.000 de dosare pe rolul instantelor de judecata, doar cu privire la contestarea acestor amenzi.

APADOR-CH considera ca este inutila supraaglomerarea instantelor cu contestatii privind amenzile aplicate in baza unui act normativ declarat neconstitutional, deoarece solutia ce va fi dispusa de instante va fi aceeasi in toate cazurile si cat se poate de previzibila: admiterea contestatiei si anularea amenzii aplicate.

„Pentru evitarea unor cheltuieli suplimentare ce tin de administrarea justitiei si pentru decongestionarea instantelor de judecata (care, oricum, au foarte mult de lucru si fara aceste contestatii), APADOR-CH solicita Guvernului sa adopte o ordonanta de urgenta prin care sa dispuna amnistia fiscala pentru toti cei amendati pentru nerespectarea masurilor dispuse pe durata starii de urgenta”, transmite asociatia.

APADOR-CH precizeaza ca este regretabila lipsa de profesionalism a autoritatilor in gestionarea unei stari de urgenta.

„In conditii normale, APADOR-CH nu ar sustine amnistia fiscala, dar in fata unei astfel de gafe a autoritatilor, amnistia fiscala pentru cei amendati pentru nerespectarea masurilor stabilite in stare de urgenta pare a fi singura masura rezonabila”, mai spune sursa citata.

CCR a declarat neconstitutionala ordonanta de urgenta prin care au fost majorate amenzile date pentru incalcarea ordonantelor militare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.