Top 7 flori care pot fi semanate direct in gradina

Se sune ca florile sunt saruturile trimise de soare pentru a ne incalzi sufletul. Nu exista oameni care sa nu fie multumiti de florile trandafirului sau de culorile atat de diferite ale acestuia.

1.Petunia

Acesta este o planta care practic nu necesita atentie aproape deeloc in perioada de inflorire. Este nevoie de udare si ingrasamant, dar acest efort nu va fi irosit atunci cand petunia o sa infloreasca deoarece aceasta “exagereaza” acoperind solul din prejur cu flori.

2.Aster

Publicitate

Varietatea acestei flori este imensa. Diversele nuante, cresterea, multitudinea mugurilor da indoieli in privinta culorilor. Se planteaza din semninte si au nevoie de putina apa, dar de un sol moale si caldura.

3.Gura leului

Calitatile decorative ale acestei flroi sunt dincolo de orice lauda. Exista multe soiuri, reprezentate prin diverse culori si dimensiuni. Aceasta floare se imbina foarte bine cu orice alta floare din gradina si s eplanteaza usor, neavand mari pretentii la sol sau la apa.

4.Panselute

Acestea sunt foarte putin pretentioase, dar foarte parfumate. Infloresc aproape tot timpul anului si, de asemenea, se imbina perfect cu orice alte flori din gradina.

5.Floarea soarelui decorativa

Este usor de crescut, are diverse dimensiuni si culori. Se planteaza direct in pamant si nu are nevoie de apa. Dar cu cat este mai udata cu atat se va dezvolta mai rapid.

6.Albastrele

Desi sunt flori salbatice, in gradina vor arata si mai bine. Sunt usor de intretinut pentru ca nu necesita apa sau ingrasamant. Se imbina cu orice fel de flori, iar albastrul acestei flori va da un plus gradinii dumneavoastra.

7.Galbenele

Se planteaza primavara direct in pamant, Acestea au mai multe culori si dimensiuni, toate aratand superb in gradina. Este o planta care se inmulteste prin semninte, ceea ce inseamna ca vor aparea in fiecare an.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.