Inscrierile la gradinita din cauza epidemiei COVID-19 se amana

Prima etapa de inscriere la gradinita trebuia sa inceapa in luna mai si, potrivit Ministerului Educatiei, inscrierile se vor putea face si online. Parintii vor depune dosarele la unitatile de invatamant respectand normele de distantare sociala.

Inscrierile la gradinita pentru anul 2020-2021 se amana din cauza epidemiei cu noul coronavirus. Daca in anii anteriori la aceasta data deja axista un calendar clar al inscrierilor, anul acesta parintii inca nu au nicio veste de la Ministerul Educatiei.

Prima etapa a inscrierilor in gradinite trebuia sa inceapa in luna mai.

Ana locuieste in Bucuresti si are doi copii, un baietel de 4 ani si o fetita de doi ani. Are pregatite dosarele de inscrieri dar nu stie incotro sa o apuce cu ele.

„Amanarea inscrierilor la gradinita ne ingrijoreaza foarte mult. Toata lumea pe grupurile de socializare se intreaba cum vom proceda sa ii inscriem pe copii, cand? Oare mai prindem loc? Am doi copii si trebuie sa ma gandesc si la cresa si la gradinita”, a povestit Ana pentru MEDIAFAX.

Citeste si articolul :   Alege poarta preferata! Alegerea ta spune multe despre tine si personalitate

Maria are un baietel care ar fi trebuit sa inceapa gradinita din toamna.

„Nu stim nimic de la autoritati, cand vor incepe aceste inscrieri. Cum vor fi ele? In mai deja trebuia sa fie prima etapa de inscrieri, care acum nu mai are loc. Autoritatile nu au clarificat problema, iar eu sunt ingrijorata ca nu vom mai prinde locuri”, a declarat Maria.

Calendarul trebuia anuntat de Ministerul Educatiei si adaptat in fiecare judet de catre inspectoratele scolare. Doar in Bucuresti ar trebui sa fie inscrisi peste 20.000 de mii de copii.

„Momentan am amanat prima etapa de inscrieri la gradinite si asteptam sa vedem ce se intampla dupa 15 mai. Vom afla de la minister cand vor avea loc inscrierile”, a declarat Roxana Cercel purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti pentru MEDIAFAX.

Potrivit aceteia parintii vor trebui sa mearga sa depuna dosarele copiilor la unitattile de invatatamant.

„Vor merge parintii sa depuna dosarele. Sunt multi care ne-au contactat deja si ne-au intrebat ce se va intampla, insa nu stim exact cum vor decurge lucrurile. Vom gasi o solutie la inscrieri pentru a respecta normele de distantare sociala, vor veni parintii cu masti si manusi”, a mai spus purtatorul de cuvant al ISMB pentru MEDIAFAX.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca, acuzatii dure: "Vor sa deturneze atentia de la protest. Mi-au spus ca voi fi batuta”

Inscrierile se vor putea face si online, potrivit Ministerului Educatiei dar inca nu a fost clarificat nici acesta aspect, cum si cand vor trimite parintii dosarele celor mici.

Autor