Ministerul Educatiei a anuntat profesorii despre modul in care se vor incheia mediile elevilor pana la finalul anului scolar, chiar daca nu au note sau au doar o nota, in catalog, la o anumita materie.
Informatia a fost furnizata de Oana Moraru, consultant educational, pentru Stirile Pro Tv
“S-au dat niste directive cu privire la modul in care incheiem mediile unui copil care are 0 note, o nota sau 2-3 note. Exista niste directive date la nivelul scolilor. Despre recuperarea materiilor, nu s-a pus deloc problema. S-a dat doar obligatie catre profesori, sa treaca la predarea online, stiindu-se, din interiorul ministerului, ca este nerealist sa ne imaginam ca, pana la 15 iunie, profesorii vor trece la un mod unificat de a preda online”, a spus Oana Moraru.
Consultantul educational a vorbit despre modul in care unii profesori au inteles sa aplice aceasta directiva, bombardandu-i cu teme pe elevi sau chiar amenintandu-i ca ar putea sa nu le incheie mediile daca nu respecta termenele impuse.
“Obligativitatea a functionat, pentru ca marea parte a profesorilor care timp de 40 de zile au stat acasa s-au apucat de treaba cat de cat. Asta nu inseamna ca nu a fost prost sau nu a insemnat si mai multa presiune pe elev, care s-a trezit dupa 40 de zile cu sute de fise si amenintari din partea unor dascali ca trebuie facute pana la data de, altfel nu le incheie media in catalog. Primesc de la parinti tot felul de interpelari in acest sens. A lucra cu copiii online nu inseamna sa le trimitem teme, pentru ca asta este si nenorocirea, copiii s-au trezit ca pe vacanta, cu teme de vacanta.
Sunt recomandate pe site-ul ministerului Educatiei 3 sau 4 platforme, pe care le folosim si noi, cei din sistemul privat. Sunt destul de asemanatoare, doar ca instruirea personalului didactic are nevoie de foarte multe clarificari si tutoriale. Profesorii nu au o pregatire prealabila, care nu necesita foarte mult timp, in care sa primeasca referinte clare despre o platforma sau alta.
De incarcare a temelor, de initierea a conferintelor online. In legea Educatiei, exista inca din 2011 un articol care obliga toate scolile sa aiba un departament privind invatamantul online, care trebuie imbunatatit tot timpul anului. Insa, acum platim cu totii 9 ani de nerespectare a legii”, a mai spus Oana Moraru.
Publicitate