Streinu Cercel a rabufnit: “Cand ma uit la televizor ma apuca groaza!”

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Bals”, dezaproba total alegerea romanilor de a trata cu indiferenta recomandarile autoritatilor si masurile de protectie.

Profesorul Cercel i-a criticat dur pe romani pentru ca nu au urmat instructiunile autoritatilor si nu au purtat masti de protectie corespunzatoare, ceea ce le pune viata in pericol, dar si a celo din jurul lor.“Cand ma uit la televizor ma apuca groaza!” a spus medicul.

Dr. Cercel considera ca numai romanii care asculta sfaturile autoritatilor si sunt disciplinati pot evita cel de-al doilea val de pandemie din Romania.

“Daca noi suntem suficient de inteligenti si aplecati asupra problemei si mentinem masurile de distantare sociala: ne ducem sa ne spalam pe mani, ne ducem sa ne spalam pe fata cand ajungem acasa, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtam masca, acoperim si nasul si gura. Cand ma uit la televizor ma apuca groaza, pentru ca vad majoritatea mastilor pe sub nas, nu folosesc la nimic. Doar de design asa sau sa-si faca poza pe Facebook.

Publicitate

Dar din punct de vedere epidemiologic n-au absolut niciun fel de valoare. Masca trebuie purtata pe nas. Mai mult decat atat, masca are o parte metalica. Ea trebuie pusa asupra nasului si amprentata incat sa ia conturul fetei. Nu facem asa, masca isi pierde din valoarea de a proteja. De ce il ia? Pentru ca aerosolii plutesc in aer, la o distanta de 0,7 m, pana pe la 1,5-1,7 m inaltime, exact in zona de impact a fetei”, a explicAT Streinu-Cercel la Digi24.

Scapam de pandemie in 20 august?

Tot la Digi24, profesorul Cercel a vorbit si despre rezultatele unui studiu realizat de Universitatea din Singapore, care spune ca data de 20 august va fi ultima zi de pandemie in Romania.

“Este de la Universitatea din Singapore. Cand se va termina COVID-19 pe date? Dau o evaluare, iar pentru Romania – m-am uitat si eu – spun data de 20 august.

Este o eroare. (…) Pur si simplu sunt niste date. Statistica poate sa faca absolut ce doreste ea. Problema este ce date foloseste pentru a genera. (…) Organizatia Mondiala a Sanatatii nu-si permite sa dea astfel de date. Ar fi o eroare majora sa dea astfel de date. De ce? Vine un document si spune 20 august… problema e ce sa o faca lumea cand o sa auda astfel de lucruri? O sa se bucure si o sa-si cumpere bilete. Si pe urma o sa vedem ca aceste lucruri nu se pot pune in practica”, a mai spus directorul Institutului „Matei Bals”.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.