Mesajul unei invatatoare care a invins boala: “Habar nu aveti ce inseamna sa mai cersesti viata!

Nicoleta Bogos, o invatatoare din Campulung Moldovenesc, a postat un mesaj dur pe retelele de socializare. Aceasta a scris despre toate chinurile prin care a trecut in lupta cu una dintre cele mai parsive boli, iar acum incearca sa constientizeze populatia asupra pericolului la care este supusa in contextul pandemiei de coronavirus.

“Cei mai multi, poate prea multi imi cunoasteti povestea: unii ati avut rabdare sa o aflati de la mine, altii v-ati inchipuit-o, unora v-a facut o reala placere sa o transformati in folclor.

Asa cum faceti si acum, intr-o perioada extrem de grea si in care, cu totii, ar trebui sa ramanem lucizi, calmi, rationali. O perioada in care, in timp ce, marea parte a oamenilor lupta pentru viata (fie din pricina acestui virus nemilos, fie de foame, mizerie, cancer, leucemie, afectiuni cardiace sau neurologice grave si alte situatii pe care nici nu vi le puteti inchipui), fie sa o salveze pe a altora, cei mai multi sfidati, huliti, transmiteti panica, puneti in pericol vieti!

Daca alegeti sa sfidati lupta unanima pentru viata si reintoarcerea la umanitate, daca tratati cu superficialitate o situatie atat de grava cu care se confrunta omenirea, daca alegeti sa bravati, sa incalcati cu inversunare regulile, sa profitati, sa mintiti, sa inselati, sa va puneti in pericol sanatatea/viata si, mai ales a celor din jur, inseamna ca suferiti de un egoism fanatic si habar nu aveti ce inseamna sa mai cersesti viata!”, a scris Nicoleta Bogos.

“Nu-mi plac injuraturile si vorbele grele, dar tare imi vine sa va spun tuturor ignorantilor:

STATI NAIBII IN CASA SI RESPECTATI REGULILE ACESTEI LUPTE PE CARE NIMENI NU A DORIT-O!

Macar atat puteti face! Va plangeti multi ca nu se implica autoritatile, ca a adus Diaspora virusul in tara (ei bine, unul de-acasa a facut-o), ca nu sunt spitalele pregatite, ca nu ia nimeni masuri!

Si-atunci, de ce mama naibii nu stati acasa si umblati bezmetici in colectivitate, daca va temeti de posibilii purtatori de virus? Ba mai expuneti si copiii, si batranii, si oamenii a caror imunitate e mult slabita de atatea si atatea boli!

Daca spitalele nu sunt pregatite, de ce, fir-ar sa fiti, va doriti sa le umpleti?

Ce asteptati?

Sutele, miile de morti? Ca sa va bagati mintile in cap?

Cati dintre voi, cei inconstienti, ati intrat in coma privind fotografia copiilor?

Cati ati luptat cu moartea si cu viata in acelasi timp, umbland cu gheata pe talpi la minus 20 de grade pentru ca afurisita de chimioterapie v-a facut picioarele carne vie, fara piele pe talpi, fara unghii?

Citeste si articolul :   Mesajul cutremurator al medicului Emilian Imbri: "Deja am trecut din stadiul de eroi in stadiul de banditi"

Cati ati gatit sau ati scris la tabla cu lingura/creta legata de antebrat pentru ca nu mai aveati piele pe maini, unghii, iar degetele va erau doar niste cioturi sangerande?

Cati v-ati luat ramas bun, in fiecare seara de la copii, de la parinti pentru ca nu stiati daca mai prindeti dimineata?
Nu stiti sa pretuiti viata si tot ceea ce e frumos in ea!

Mancati, naibii, mamaliga cu ceapa si stati acasa!

Fiti sinceri si declarati de unde ati venit pentru ca minciuna ucide, de data aceasta ucide!

Nu mai huliti si cautati vinovati, ci faceti ce e de facut bine!

N-AVETI ce face?

Iubiti, regasiti-va copiii, regasiti-va pe voi, rugati-va, fiti buni, fiti mangaiere, fiti eroi in familiile voastre! Aveti grija de voi si de cei din jur!

Asteptati autoritatile?

Sa faca ce? Sa va adune de pe drumuri?

Puneti mana, in al doisprezecelea ceas si dati copiilor lectii de curaj, umanitate, responsabilitate, implicare! RESPONSABILITATE, GRIJA PENTRU TOTI, IUBIRE!”

Citeste si articolul :   Medic roman: "Inainte sa traim, vom mai muri putin."

Ma tem ca le vor da copiii adultilor!”, este mesajul  postat de Nicoleta Bogos.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.