Este permisa deplasarea la mare de 1 Mai? Raspunsul oficial al Politiei Romane

Mult asteptatul sejur la mare NU apare inscris in ordonantele militare ca motiv de deplasare”, a fost anuntul Politiei Romane. Autoritatile au facut un apel catre cetateni sa stea acasa „pentru binele tuturor”.

“Traditionalul sejur la mare NU este inscris in ordonantele militare ca motiv de deplasare – pentru binele tuturor, va rugam sa ramaneti acasa!

Politistii actioneaza in Gara de Nord, in trenuri si statii de cale ferata pentru a verifica motivele deplasarii celor care calatoresc in aceasta perioada”, este mesajul Politiei Romane, pe pagina de Facebook.

Marcel Vela a spus:

„Daca de 1 mai lumea merge la plaja, nu respecta distantarea sociala si pana in 15 mai se vor inregistra cresteri de cazuri, atunci nu vor fi fi scenarii discutate intr-o varianta optimista”

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a spus ca, de 1 Mai, oamenii trebuie sa respecte masurile stabilite pentru evitarea raspandirii imbolnavirilor cu COVID-19.

“Si de 1 Mai, oamenii, probabil, vor avea dorinta de a iesi mai mult, dar trebuie sa respecte regulile care sunt stabilite”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si articolul :   1 Mai, astazi Mare Sfant. Ce sa faci astazi ca sa ai noroc si bani si ce nu trebuie sa faci. Traditii si superstitii

Autor