Profesor in boli infectioase: „Povestea celui de-al doilea val este o fantezie inventata in timpul gripei spaniole”

Profesorul Didier Raoult este foarte cunoscut pentru opiniile sale categorice, de multe ori neconventionale. Nu de putine ori i-au fost contestate opiniile. Profesorul este specializat in boli infectioase si s-a facut cunoscut pentru faptul ca a prezentat numeroase teste carearatau eficienta potentiala a hidroxiclorochinei in lupta impotriva virusului din China. Rezultatele profesorului sunt puse la indoiala de numerosi oameni de stiinta.

Didier Raoult a vorbit despre al doilea val de infectare.

Profesorul nu crede in asa ceva si vine cu cateva argumente. „Povestea celui de-al doilea val este o fantezie inventata in timpul gripei spaniole (…). In general, se intampla intr-o singura curba. « Urasc sa fac predictii, dar acest mod de a evolua (curba in forma de clopot, un singur val) este destul de comuna pentru epidemii. De obicei, epidemiile au disparut cu mult timp inainte de a avea vreun mod de a le combate. Au disparut oricum. Umanitatea nu a disparut din cauza vreunei epidemii, asa se intampla lucrurile intotdeauna. Epidemiile pornesc, accelereaza, ajung la un punct culminant – acesta este momentul maxim al transmisibilitatii – nu stim de ce e asa », a specificat intr-un videoclip al Institutului de Boli Infectioase IHU Marsilia, institut care se afla sub conducerea sa, scrie smartradio.ro

97% din cazuri vor disparea

Chiar daca spune ca „predictiile trebuie interpretate cu prudenta”, el arata faptul ca, potrivit unui studiu al universitatii din Singapore, pana in jurul datei de 7 mai vor disparea 97% din cazuri, raportandu-ne strict la Franta. Pe acest studiu se bazeaza Emmanuel Macron pentru organizarea iesirii din izolare si pe care il considera credibil.

Tot el mai spune ca afirmatia „este nevoie ca 70% din populatie sa fie imuna pentru a controla epidemia este in intregime falsa, nu asa se intampla”, explica el. „Epidemiile pornesc si se opresc din motive despre care stim foarte putin. In viitor vom intelege mai bine relatiile dintre ecosistem si transmisibilitatea bolilor infectioase.”. Pozitia sa lasa, intr-adevar, intrebari fara raspuns, dar optimismul profesorului Raoult este destul de convingator.

Singura certitudine in acest moment este ca oamenii de stiinta si medicii nu se pot pune de acord in privinta crizei coronavirusului, nici asupra evolutiei, impactului acesteia asupra populatiei, cat si asupra mijloacelor de a depasi criza.

Citeste si articolul :   Coronavirus Romania, joi, 18 iunie 2020. Anuntul facut de autoritati acum. Lista pe judete

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.