Planul Ligii Profesioniste de Fotbal, dupa ce un sef FIFA a recomandat anularea campionatelor

LPF si FRF continua cu scenariul privind reluarea campionatului in luna iunie. Justin Stefan, secretarul general al LPF, a declarat pentru MEDIAFAX, ca recomandarea presedintelui Comitetului medical al FIFA, de a nu se juca pana in septembrie, nu este pozitia oficiala a FIFA.

Liga Profesionista si Federatia Romana de Fotbal continua cu scenariul pentru reluarea campionatului in luna iunie.Justin Stefan, secretarul general al LPF, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca recomandarea presedintelui Comitetului medical al FIFA, Michel D’Hooghe, de a nu se juca fotbal pana in septembrie, „este doar o pozitie unui angajat, nu e o pozitie oficiala din partea FIFA”.

„Eu stiu ca UEFA, in acest moment, a recomandat tuturor federatiilor, respectiv ligilor, sa gaseasca solutii pentru finalizarea competitiei pe terenul de joc, asa cum a fost gandita la inceputul sezonului, si, bineinteles, cu sprijinul autoritatilor guvernamentale si in masura in care sa fie protejati toti cei implicati. Scenariul la care lucram in acest moment este pentru reluarea competitiei. Vom vedea saptamana viitoare, sa treaca 1 mai, e o perioada critica”, a declarat Justin Stefan.Acesta a a explicat care este scenariul pregatit de LPF pentru reluarea competitiilor sportive.

Citeste si articolul :   Boala ascunsa de care suferea Ion Caramitru. Ce i-a adus, de fapt, sfarsitul lui Socrate din "Liceenii"

„Este vorba despre mai multe teste, facute in momentul in care intra in cantonament, in momentul in care se reia competitia. Sunt trei principii de lucru: masuri de igiena stricte, capacitate de testare si monitorizare permanenta. Intai se vor relua treptat antrenamentele, individuale, apoi in grupuri de trei jucatori, de cinci jucatori, de opt jucatori, antrenamente colective si dupa aceea discutam despre reluarea competitiei. Vom urma mai multi pasi. Este nevoie de aproximativ o luna de zile (n.red. – de antrenamente pana la reluarea campionatului)”, a mai spus secretarul general al Ligii.

Publicitate

De asemenea, reprezentantii LPF si FRF vor monitoriza permanent ce se intampla si in alte tari si vor fi in dialog cu FIFA si UEFA pentru fiecare dintre solutii.Justin Stefan a dezvaluit ca, la acest moment, LPF nu a pregatit scenariul in care autoritatile vor decide incheierea sezonului 2019-2020. Oficialul Ligii a explicat in ce consta planul B.

“Planul B, nu e vorba de Turcia, dar in cazul in care autoritatile din Romania nu permit jucarea competitiei in tara sa vedem daca vom putea finaliza competitia in alta tara. E un plan de avarie, dar exista anumite impedimente juridice si de logistica, iar cele juridice sunt destul de mari pentru ca FIFA si UEFA trebuie sa fie de acord cu aceasta solutie si pana in momentul de fata nu a existat nicio alta tara, nu neaparat pe motive de COVID, care sa obtina aceasta solutie, respectiv sa joace meciurile de campionat in alta tara.

Citeste si articolul :   Lumea se va confrunta cu o catastrofa mai mare decat pandemia

E o solutie putin probabila, dar este un scenariu pe care il putem lua in considerare, daca ni se va permite sa finalizam competitia. Obiectivul nostru este sa terminam aceasta competitie pentru a nu avea pierderi economice, dar daca autoritatile statului nu ne dau voie sa jucam, nu avem cum sa incalcam dispozitia autoritatilor si avem acel scenariu de rezerva. Cat timp teoretic se va putea finaliza competitia obiectivul nostru principal este sa o finalizam, nu avem alt scenariu (n.red. – daca autoritatile vor interzice reluarea fotbalului)”, a mai precizat Justin Stefan pentru Mediafax.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.