Se va modifica pretul unui tuns de la 15 mai? Iata ce spun frizerii

Pentru multi romani, perioada de pandemie a insemnat sa lucreze de acasa, asa ca nu au plecat de acasa decat daca a fost strict necesar. Atunci cand se vor intoarce la munca cu totii si-ar dori sa aiba parul aranjat de un profesionist.

Deocamdata, unele frizerii au inceput sa presteze servicii la domiciliu, dar, din cauza cererii mari, au reusit sa creasca preturile.

Nu multi dintre ei au curajul sa mearga la domiciliul clientului, dar cei cu un spirit antreprenorial puternic au cerut mai multi bani pentru serviciile prestate. De exemplu, la Bucuresti, tunsorile pentru barbati costa intre 70 si 200 de lei. Pentru femei, suma incepe de la 100 de lei.

Aceste preturi variaza in functie de distanta parcursa de stilist si, prin urmare, cresc „taxa de transport”. Cei care nu au curajul sa-si taie parul acasa folosesc aceasta masura.

Publicitate

Tuns+barba+transport= 70 lei

Publicitate

Odata ce salonul este deschis, pretul perceput in prezent poate fi adoptat si de catre salon. Vor investi mai mult in dezinfectanti si vor acorda mai multa atentie relatiei intime dintre clienti si angajati. Incepand cu 15 mai 2020, tarifele vor reflecta, de asemenea, aceste eforturi.

Citeste si articolul :   Monica Pop, semnal de alarma: "Sunt interese mari si toti tac. Stiu ce vorbesc"

Raed Arafat a anuntat cum vor avea loc evenimentele din salon atunci cand se va deschide:

„Este nevoie de masuri speciale pentru frizerii, pentru cosmetica. Nu poti nelimitat sa le tii inchise, trebuie sa-si reia activitatea, dar sub o forma noua. Posibil ca nu vor avea zona de asteptare, trebuie sa te programezi, te duci direct la programare, stii ca esti asteptat. Ai intarziat, vine altul in locul tau, nu stai si astepti acolo. Te duci si te plimbi pe strada o jumatate de ora si te intorci, nu stai acolo. Zona de asteptare va deveni una sensibila, va trebui sa nu mai existe temporar.”

Prin urmare, salonul poate avea mai putini clienti si exista multe restrictii. Unele pot sa nu fie deschise din diverse motive. Acest lucru poate provoca modificari ale preturilor pe piata.

Evident, se foloseste principiul economic de baza: pretul este determinat de relatia dintre oferta si cerere. Daca cererea este mare, salonul va creste pretul!

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.