A aparut un nou tip de escrocherie in Romania. Atentie cui aratati declaratiile pe proprie raspundere

Escrocii s-au gandit la noi modalitati de a castiga bani in timpul pandemiei. Prin urmare, doua persoane din Iasi s-au prefacut ca sunt politisti si au cerut la control declaratiile pe proprie raspundere.

Politistii din municipiului Iasi a anuntat ca au arestat doua persoane, in varsta de 30 si 33 de ani, sub suspiciunea de talharie.

“Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca la data de 22 aprilie a.c., in timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iasi, prin simularea de calitati oficiale si folosirea unui cutit, acestia ar fi deposedat trei minori de telefoanele mobile, cauzand un prejudiciu de aproximativ 1.800 de lei”, au transmis reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Publicitate

Cele doua persoane s-au dat drept politisti in momentul in care au comis fapta, mizand pe masura starii de urgenta. Stiind ca politia face controale si legitimeaza cetatenii, acestia au profitat de corctitudinea cetatenilor. Decizia de arestare in cazul lor a fost luata de Judecatoria Iasi, insa nu este definitiva.

Iata ca si in municipiul Vaslui, barbati imbracati cu haine militare au cerut documentele unui pensionar care mergea sa duca gunoiul la tomberon, fapta petrecandu-se in jurul orei 16, deci in afara orelor in care persoanele cu varsta peste 65 de ani au voie sa iasa din locuinte. Escrocii imbracati in oameni ai legii l-au anuntat pe pensionarul care ducea gunoiul ca amenda este 2.000 de lei, dar ca nu vor mai incheia proces verbal in cazul in care le va da lor 1.000 de lei. Batranul s-a speriat si le-a dat suma ceruta. Aveti grija cui aratati documentele!

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.