Atentionare ANM: Cod galben de vant puternic! Zonele afectate

Deja ne-am obisnuit cu vremea frumoasa, soare si cald. Meteorologii avertizeaza ca vremea se va schimba. A fost emis un avertisment de cod galben de vant, iar multe zone ale tarii sunt afectate.

Cod galben de vant! Avertisment ANM

Meteorologii intensificari ale vantului. Specialistii declara ca viteza vantului s-ar putea sa ajunga chiar si la 100 km/h, poate si mai mult.

Codul galben de vant puternic intra in vigoare pe data de 25 aprilie intre orele 10:00-23:00.

Zonele afectate de schimbari ale vremii sunt: Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si o parte din zona costiera a Dobrogei. In aceasta zona, vantul va sufla cu o viteza de 55-65 km/h. Nu sunt excluse vijelii trecatoare.

In noaptea de 24 spre 25, vantul isi va intensifica viteza si in jumatatea nordica a Moldovei. In zonele de munte, la altitudini mari, vantul va sufla cu putere, atingand chiar si 100 km/h.

Vremea nu vine cu vesti bune nici pentru restul Romaniei. Intensificari ale vantului se vor semnala si in aceste regiuni. Vantul va sufla, in general, cu 45-55 km/h.

Citeste si articolul :   Romania, lovita de fenomene extreme. Vremea se schimba radical. Anuntul ANM

Dupa-amiaza si seara vor fi semnalate chiar si averse, insotite de descarcari electrice. Zonele afectate: nord-estul si centrul teritoriului, si mai ales in zonele montane.

Autor