Premierul Ludovic Orban a facut anuntul: Masurile care se iau dupa relaxarea restrictiilor impuse in starea de urgenta

Premierul Ludovic Orban a anuntat vineri masurile pe care le-ar putea lua dupa relaxarea restrictiilor impuse pe perioada starii de urgenta.

Daca activitatea scolara este reluata, elevii si studentii trebuie sa poarte masti.

“S-au discutat foarte multe idei si mentionez ca mi se par idei bune. De exemplu, posibilitatea realizarii unui triaj la locul de munca, la scoala, prin intermediul termometrelor electronice. E nevoie de o dotare a companiilor, a institutiilor publice, astfel incat sa se poata lua temperatura, zilnic, cand vine omul la locul de munca. In cazul in care persoane are o temperatura de peste 37 de grade, sa nu i se permita accesul la munca si sa fie supus unei evaluari medicale, inclusiv posibilitatea unei testari de COVID”, a specificat Premierul Ludovic Orban

Termoscannerele vor fi folosite in aeroporturi atat la venire, cat si la plecare.

Publicitate

“Trebuie stabilit un set de reguli. Nu va exista o restrictie pentru hoteluri. Sa se cazeze o persoana chiar si in camere cu doua paturi, mai multe persoane doar daca sunt membri ai familiei, masuri de dezinfectie. In privinta restaurantelor si a cafenelelor, opiniile inca sunt rezervate, pentru ca riscul epidemiologic este mai mare pentru ca nu poti sa porti masca”, a mai spuc Premierul.

In ceea ce priveste parcurile, premierul a spus ca, daca se respecta anumite reguli, „se pot deschide mai repede”.

Citeste si articolul :   O tanara de 22 de ani, rapusa de noul virus la numai o saptamana dupa ce si mama ei s-a stins din aceeasi cauza

Este posibila o schimbare a orarului la persoanele de peste 65 de ani, dupa data de 15 mai.

“Odata cu incalzirea vremii, ar trebui un interval dimineata sau seara care sa permita bunicilor si parintilor nostri sa faca miscare, sa iasa din domiciliu”, a spus Ludovic Orban.

Au fost discutii si despre posibilitatea redeschiderii pescuitul sportiv individual.

In scoli si universitati, mastile vor fi obligatorii, iar echipamentul va fi asigurat de Guvern, unde nu sunt posibilitati.

“Presedintele Romaniei a anuntat obligativitatea de purtare a mastii va fi pentru spatii inchise. Scoala este un spatiu inchis. In cazul in care se va relua activitatea cu participarea studentilor sau elevilor la scoala, cu siguranta va fi asigurata masca.

In cazul in care se vor deschide scolile, este normala obligatia Guvernului de a asigura mastile pentru toti elevii care nu vor avea posibilitatea sa procure masti”, a mai spus Premierul Ludovic Orban.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.