Anuntul facut de Raed Arafat: ”Vom putea iesi la plimbare in parcuri, la un joc de tenis”.

Raed Arafat explica relaxarea masurilor dupa 15 mai, dupa ce seful Statului, Klaus Iohannis, a facut, in cursul zilei de miercuri, anuntul asteptat de milioane de cetateni din Romania.

Raed Arafat explica relaxarea masurilor dupa 15 mai: ”Vom putea iesi in parcuri, la un joc de tenis”
Raed Arafat, seful DSU, spune ca se va permite efectuarea anumitor activitati, astfel incat riscul de epidemie sa fie tot mai scazut. Una dintre masurile de obligativitatea ar putea sa fie purtarea unor masti de protectie in anumite zone aglomerate. Alta masura ar putea fi introducerea unor conditii cu privire la libera circulatie, care sa permita deplasarea romanilor.

Viata oamenilor va face pasi timizi catre normalitate dupa 15 mai. Asta intrucat vom putea iesi din nou prin parcuri, la un joc sportiv. Totul va trebui facut cu atentie si cu respestarea normelor de distantare sociala.

”Vor incepe masurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Vor fi unele recomandari de sanatate publica in ceea ce priveste industria HORECA.

Faptul ca incep masurile de relaxare asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim precauti. Se relaxeaza unele lucruri, dar cetatenii trebuie sa fie mult mai responsabili.

Vor fi relaxate anumite activitati care iti permit sa duci o viata mai aproape de normal. Sa poti sa te duci in parc, la un joc de tenis etc”, a spus medicul in cadrul emisiunii ”Marius Tuca Show” la Mediafax.

Citeste si articolul :   Simona Gherghe, reactie dura la adresa functionarilor: Domnilor, hai sa salvam vieti, nu scaune! Daca nu sunteti in stare, plecati ACASA!

Arafat: ”Pericolul nu a trecut dupa 15 mai”
Secretarul de Stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, afirma ca relaxarea de dupa 15 mai nu inseamna ca a trecut pericolul.

Dupa aceasta data trebuie sa fim mai precauti, asta in contextul in care dorim sa revenim la activitatile normale. Raed Arafat a tinut sa precizeze ca nerespectarea igienei poate duce din nou la o explozie de cazuri, iar masurile de relaxare vor fi luate treptat.

”Aceste masuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt masuri compensatorii care vor exista. Se va purta masca in anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anuntate din timp. Relaxarea dupa 15 mai nu inseamna ca a trecut riscul sau pericolul.

Daca nu respectam masurile de igiena vor exploda cazurile. Cand incep masurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie sa fie si mai stricta de catre populatie”, a mai spus Arafat potrivit fanatik.ro

Autor