Deputatii au adoptat, cu modificari, Ordonanta care permite amanarea ratelor

Deputatii au adoptat, joi, Ordonanta care prevede amanarea ratelor la banci pana la finalul anului. PNL ssustine ca proiectul a suferit modificari si ca va ataca legea la CCR.

Deputatii au adoptat Ordonanta care prevede amanarea platii ratelor la banci. Dupa modificarile aduse, plata ratelor poate fi suspendata pana la 31 decembrie. De asemena, romanii pot cere amanare si daca au restante si nu se aplica dobanda la dobanda. Totodata, potrivit modificarilor aduse, nu mai este nevoie ca solicitantii sa faca dovada ca au fost afectati economic de criza COVID-19.

Social-democratii nu au uitat, nici de aceasta data, sa critice Ordonanta Guvernului.

„Practic, se elimina dobanda la dobanda pentru toate tipurile de credit, acea camatarie a domnului Citu cu posibilitatea ca si restantierii, care sunt cei mai vulnerabili, sa beneficieze de aminarea ratelor, (…) posibilitatea amanarii ratelor cu pina la 18 luni pentru producatorii agricoli ale caror culturi au fost compromise anul acesta, din cauza secetei. (…) Sa-l lasam pe domnul Citu sa se lupte cu spionii rusi, care i-au scos serverul din priza… ”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputatilor PSD.

PNL a anuntat ca va ataca legea la Curtea Constitutionala.

„Aceste masuri au fost luate deja de catre Guvern. Sigur ca Ordonanta a fost modificata in Parlament si, din acest motiv, pe ideea ca lucrurile au fost deja clar stabilite de catre Guvern si nu mai era nevoie de aceasta modificare, o sa atacam la CCR legea adoptata azi”, a spus Florin Roman, liderul deputatilor PNL.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.