Premierul anunta ca mareste pensiile in toamna

Premierul Ludovic Orban a anuntat, luni seara, ca pensiile romanilor vor fi marite din toamna, dar nu spune cu cat, acest lucru urmand sa fie stabilit in urma unei analize si in functie de evolutia economiei romanesti, precum si a incasarilor bugetare.

Orban a declarat, luni seara, la Digi 24, ca pensiile romanilor vor creste, iar sumele de bani au fost prevazute, insa totul va depinde de modul in care va evolua economia.

Publicitate

„Despre pensii am sa dau un raspuns clar. Ne dorim cresterea pensiilor, vom creste pensiile, asta e obiectivul nostru, noi am prevazut sumele de bani. Pe de alta parte, trebuie sa facem o analiza foarte riguroasa a contextului economic, a evolutiei economiei romanesti, a incasarilor bugetare. Dupa primul semestru, dupa primele sase luni, Ministerul Finantelor are obligatia sa faca raportul privind evolutia economiei si bugetului din Romania si pe baza datelor respective vom lua toate deciziile si le vom anunta public”, a spus Orban.

Citeste si articolul :   Cinci intrebari la care trebuie sa raspunda statul inainte sa limiteze libertatea individuala

Orban a precizat ca Guvernul isi doreste sa creasca pensiile „astfel incat ele sa poata sa fie platite nu numai anul asta, 4 luni de zile, ci sa poata sa fie platite in toti anii care vor veni”.

Publicitate

Intrebat, in continuare, daca majorarea pensiilor va fi cu 40%, asa cum au fost discutiile initiale, premierul nu a dat un raspuns concret.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.