Streinu Cercel, propunere fara precedent: batranii sa fie scosi din familiile lor si izolati 3 luni

Un proiect al doctorului Adrian Streinu Cercel care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum inainte si chiar despartirea obligatorie a batranilor de familiile lor, si care a generat deja reactii negative in randul opiniei publice, este respins categoric de catre Guvern, care se dezice de astfel de idei si sustine ca nu au fost luate in discutie. Streinu Cercel a reunit propunerile in cadrul unui asa-zis proiect de relaxare a masurilor de combatere a raspandirii epidemiei, care insa nu are girul Guvernului si a fost respins, categoric, luni, si de ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

Grupul de Comunicare Strategica precizeaza ca nu ia in considerare acest proiect.

Publicitate

„In privinta deciziilor referitoare la relaxarea masurilor de restrictie, se va tine cont de nevoia aplicarii acestora tuturor categoriilor de cetateni. Astfel, va fi avuta in vedere implementarea acelor solutii prin care sa beneficieze de aceste masuri toate categoriile de persoane, in conditii de siguranta sanitara, fara a impune restrictii suplimentare anumitor categorii de persoane”, se precizeaza intr-un comunicat al GCS.

Citeste si articolul :   Cele 4 previziuni ale lui Nostradamus pentru 2023

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a explicat, la Digi24, ca nu sustine varianta ca persoanele de peste 65 de ani sa fie izolate pentru a evita contactul cu cei infectati cu COVID-19.

Publicitate

„Sa ne gandim daca odata cu atingerea varfului, perioada de descrestere va duce la o perioada de relaxare. Dar relaxarea va fi in acelasi timp cu anumite restrictii, in care vor fi doua sau trei ore in care putem merge cu masca si manusi. (Relaxarea – n.red.) nu la fel pentru toate categoriile de varsta, precum nu la fel pentru toate localitatile sau focarele. Vedem evolutia fiecarui focar in parte. Vor avea un orar in care persoanele varstnice vor putea sa iasa, sa se relaxeze, dar n-as spune eu o restrictie, ci mai degraba o precautie cu persoanele in varsta”, a spus ministrul Sanatatii.

In schimb, acesta propune ca bolnavii de coronavirus asimptomatici sau cu simptome usoare sa fie pusi in zone tampon.

“Vom face o evaluare cam peste o saptamana, dupa sarbatorile pascale. Vom vedea de la zi la zi numarul de cazuri, cresterea acestuia precum si numarul deceselor. Cand va veni vorba de o relaxare vom vorbi individual pentru fiecare comunitate in parte.

Citeste si articolul :   Acuzatii grave la adresa lui Klaus Iohannis, dupa ce presedintele a acuzat PSD ca este „iresponsabil”

Am vazut multe site-uri astazi, dand oarecum, chiar spunand, ca ar fi fost varianta mea in care persoane peste 65 de ani, ca au fost afectate de COVID sau nu, vor fi duse in spatii. Nu.

Ne gandim ca in urmatoarea perioada sa vedem, in functie de saturarea spitalelor de suport, ca cei asimptomatici sau cu simptome usoare sa poata trece in niste zone tampon, ca sa nu afecteze sau sa nu infecteze persoanele aflate la domiciliul sau persoanele peste 65 de ani, sau o parte dintre acestia pot sa nu aiba locuinte si atunci, pana la un prim test negativ, vor fi aduse in anumite spatii tampon”, a declarat Nelu Tataru, potrivit Digi24

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.