Premiera medicala in Romania| O pacienta cu COVID-19 a fost operata pe creier

O femeie de 65 de ani, diagnosticata cu COVID-19, a suferit, marti, o interventie neurochirurgicala. Ea avea o tumora cerebrala, iar starea ei s-a inrautatit, asa ca medicii au operat-o de urgenta.

Cazurile extreme cer masuri extreme. Medicii de la Spitalul de Neurochirugie din Iasi au operat o pacienta cu tumora cerebrala, desi femeia fusese diagnosticata cu COVID-19. Starea ei se inrautatea, iar fara operatie ar fi murit sigur, asa ca medicii nu au mai stat pe ganduri.

„Tot personalul medical a purtat echipamente de protectie de grad inalt, masti, combinezoane, viziere, ochelari de protectie”, a spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iasi.

Tot acest echipament de protectie nu a facut decat sa le ingreuneze si mai mult misiunea medicilor.

„O sa vedem, speram sa depaseasca cu bine aceasta interventie. Nu avem experienta necesara si nici literatura de specialitate nu este foarte elocventa in privinta asta. Exista multe controverse in ceea ce inseamna interventie chirurgicala pentru o asemenea leziune care este complicata cu un asemenea virus”, a mai spus Eva.

Citeste si articolul :   Florin Citu, anunt de ultim moment despre Pasaportul pentru vaccinare

Operatia a durat trei ore si a decurs fara probleme. Pacienta e acum la terapie intensiva, dar din pacate, medicii nu au prea mari sperante ca-si va reveni, diagnosticul sau initial fiind extrem de grav.

Autor