Americanii cer in strada redeschiderea economiei

Americanii cer in strada redeschiderea economiei: mii de oameni au protestat pentru a patra zi consecutiv in numeroase state americane. Presedintele Donald Trump, care a anuntat un plan pentru redeschiderea economiei, ii sprijina pe protestatari.

SUA sunt tara cea mai afectata de pandemia de coronavirus, cu aproape 800.000 de cazuri si peste 42.000 de morti.

Speriati mai mult de iminenta criza financiara, decat de pandemia de coronavirus, americanii sunt din ce in ce mai greu de tinut in case. In numeroase state americane, mii de oameni au iesit din nou in strada pentru a patra zi consecutive. Din Oklahoma pana in Californaia, ei cer ridicarea masurilor de carantina.

„Deschideti, Arizona! Deschideti acum!”, cer protestatarii.

Publicitate

California, cel mai bogat stat al SUA si cu cea mai mare pondere in PIB-ul national, este deja in recesiune. Primarul din Los Angeles recunoaste ca situatia este disperata.

„Ne asteapta vremuri grele. Mai grele decat am vazut in 2008. Veniturile au scazut peste tot. Taza de ocupare tranzitorie, un alt mod de a spune taxei hoteliere, taxele din vanzari, taxele de parcare, taxele pentru utilitati vor fi lovite puternic. Si vor fi taieri de salarii”, a spus Eric Garcetti, primarul orasului Los Angeles.

Citeste si articolul :   Politia a inceput ancheta la Botosani. Cadre medicale si pacienti infectati cu COVID-19 canta si danseaza intr-un salon de spital. VIDEO

Protestatarii au un sprijin in Donald Trump, el insusi un sustinator al intoarcerii la munca.

Saptamana trecuta a prezentat un plan in trei pasi pentru redeschiderea economiei, numai ca, ultima decizie o au guvernatorii.

Statele Unite sunt in carantina la nivel federal de pe 16 martie, iar asta lasa urme adanci in ecnomie. Deja, intr-o singura luna, aproximativ 22 de milioane de americani au depus cereri de somaj, iar asta se vede si in fata bancilor de alimente, unde cozile ajung si la kilometri. Familii intregi, ramase fara mancare, stau la coada ore in sir pentru a primi ajutor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.