ULTIMA ORA: 14 medici si asistenti medicali au plecat din Romania catre Italia

14 medici si asistenti au plecat, astazi, din Romania catre Italia pentru a sprijini doctorii in lupta impotriva coronavirusului.

Zborul a fost asigurat de o aeronava a Ministerului Apararii, care a decolat de la Baza Aeriana 90 din Otopeni.

Medicii vor lucra intr-un spital de langa Milano, una dintre cele mai afectate zone din Italia.

Maria, asistenta medicala in Targu-Mures, spune ca i se pare foarte important sa isi ajute colegii din Italia, in timp ce medicilor din Romania le transmite ca „Totul va fi bine!”.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

La plecare, ambasadorul Italiei a tinut sa le transmita un mesaj tuturor celor care au pornit spre Milano.

„As vrea din tot sufletul sa va imbratisez, din nefericire nu pot, dar vreau sa imi exprim recunostinta tarii mele pentru gestul dumneavoastra”, a spus Marco Giungi, ambasadorul Italiei.

Zborul a fost efectuat cu un avion al Ministerului Apararii, in cadrul Mecanismului de protectie civila al Uniunii Europene.

Citeste si articolul :   Donald Trump a fost externat

Cadrele medicale sunt din Bacau, Targu Mures, Timisoara si Bucuresti si vor ramane in Italia timp de 14 zile.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.