Cinci persoane provenite din caminele de batrani au decedat in ultimele 24 de ore

Autoritatile din Galati au anuntat, marti, ca, in ultimele 24 de ore, alte cinci persoane din caminele de batrani au decedat, dupa ce au fost confirmate cu noul coronavirus. Potrivit DSP Galati, a fost inregistrat si primul deces al unui batran internat in centrul administrat de primarie.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Galati au confirmat, pentru MEDIAFAX, ca la caminul administrat de Primarie a fost inregistrat primul deces la un pacient confirmat cu noul coronavirus. Este vorba despre un barbat de 88 de ani care a murit intr-un spital din Galati.

Alte patru decese au fost inregistrate in randul varstnicilor de la un camin privat. Acolo, numarul total al persoanelor decedate a ajuns la 18, au precizat reprezentantii DSP Galati.

In prezent, in spitalele din Galati se afla 20 de batrani, rezidenti la caminul de stat. Ei s-au infectat cu COVID-19, la fel ca sapte dintre angajatii institutiei.

Numarul persoanelor bolnave este mult mai mare la caminul privat. 90 de batrani si 20 de angajati au fost testati pozitiv cu COVID 19 de la debutul epidemiei si primesc tratament in diferite unitati medicale.

Citeste si articolul :   Cum arata buletinele de vot pentru alegerile locale 2020

Potrivit datelor oficiale, in judetul Galati 25 de persoane infectate cu COVID-19 au murit. Alti 297 de oameni s-au infectat, dintre care 61 au fost declarati vindecati.

Autor