Cel mai mare festival al berii, Oktoberfest, a fost anulat

Oktoberfest, unul dintre cele mai mari festivaluri ale berii din lume, nu va avea loc anul acesta. Acesta a mai fost anulat in 1873, din cauza unei epidemii de holera.

Editia de anul acesta a Oktoberfest, unul dintre cele mai mari festivaluri ale berii din lume, care are loc in Munchen, Germania, a fost anulata, in contextul pandemiei de COVID-19.

Adunarile publice sunt interzise in Germania in urmatoarele luni, iar desfasurarea evenimentului era pusa de mult sub semnul intrebarii.

Cea de-a 187-a editie a Oktoberfest urma sa aiba loc din 19 septembrie pana pe 4 octombrie.

Publicitate

Premierul landului Bavaria, Markus Soeder, care ar fi dat startul festivalului, potrivit obiceiului, a anuntat marti, “cu tristete”, ca editia de anul acesta este anulata si ca spera ca manifestarea sa fie reluata anul viitor.

Publicitate

Anual, peste 6 milioane de persoane participa la Oktoberfest, consumand, in medie, sapte milioane de litri de bere, o jumatate de milion de pui si un sfert de milion de carnati.

Citeste si articolul :   Coronavirus. 381 noi cazuri si 63 de decese in ultimele 24 de ore

Soeder a subliniat ca riscul de infectare cu noul coronavirus ar fi extrem de ridicat in perioada festivalului, mai ales din cauza numarului mare de vizitatori straini, reprezentand aproximativ 30% din total. In plus, aglomeratia traditionala ar insemna ca nu poate fi respectata regula distantarii sociale.

Autoritatile au mai vorbit si despre faptul ca economia landului a fost deja foarte afectata de criza provocata de pandemie, restaurantele, hotelurile si firmele de transport fiind printre cele mai vulnerabile.

Editia din 2019 a Oktoberfest a generat venituri de 1,23 de miliarde de euro.

Aceasta nu este pentru prima data cand Oktoberfest a fost anulat. S-a mai intamplat in 1854, in 1873, din cauza unei epidemii de holera, dar si in ani de razboi.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.