Londra a refuzat sa participe la sistemul UE de achizitie a echipamentelor medicale

Guvernul Boris Johnson a luat “decizia politica” de a nu participa la sistemul Uniunii Europene privind achizitii de aparate de ventilatie respiratorie si alte echipamente necesare in cazul pandemiei de coronavirus, a afirmat un oficial din cadrul Ministerului britanic de Externe citat de Reuters.

Marea Britanie are dreptul de a participa la programe de achizitii ale Uniunii Europene pe durata tranzitiei post-Brexit.

Intrebat in cursul unei interpelari in Parlamentul de la Londra de ce Marea Britanie nu participa la sistemele UE privind achizitii de echipamente, Simon McDonald, secretar de stat in cadrul Ministerului britanic de Externe, a declarat: “Tot ce va pot spune este ca intr-adevar nu participam. A fost o decizie politica”.

Publicitate

Insa ministrul britanic al Sanatatii, Matt Hancock, a negat ca ar fi fost o decizie politica. “Am vorbit cu ministrul de Externe si, din ceea ce stiu eu, nu a fost o decizie politica de a nu participa la acest sistem. Am primit o invitatie la Ministerul Sanatatii si ne-am alaturat. Deci, suntem in sistem. Cu toate acestea, din ce stiu, acel sistem nu a livrat nici macar un singur echipament de protectie medicala”, sustine Matt Hancock.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.