Doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 s-au trezit din coma cu pielea neagra. Explicatia specialistilor

Doi medici din Wuhan (China) au fost grav afectati de noul coronavirus si-au revenit din coma, dar s-au trezit ca au pielea neagra

Yi Fan si Dr. Hu Weifeng, ambii in varsata de 42 de ani au fost infectati cu un nou coronavirus in timp ce ingrijeau pacienti cu covid-19 la Spitalul Central Wuhan in luna ianuarie a acestui an.

Grav afectati, ambii doctori au fost conectati la ECMO (oxigenarea extracorporala arterio-venoasa cu membrana), un dispozitiv folosit in cazul insuficientei cardiace sau insuficientei respiratorii.

Culoarea lor anormala a pielii este cauzata de dezechilibrele hormonale dupa ce ficatul lor a fost deteriorat de virus, a declarat medicul care s-a ocupat de cei doi, pentru presa chineza, potrivit Daily Mail

Publicitate

Acum, imaginile asociate acestora inconjoara lumea. Cei doi s-au trezit din coma, dar pielea lor era neagra.

Yi Fan, inainte si dupa coma Captura Daily Mail

Yi Fan, inainte si dupa coma Captura Daily Mail

Vorbind la CCTV de pe patul sau de spital, luni, dr. Yi a spus ca in mare parte si-a revenit.

Citeste si articolul :   Medic din linia intai, avertizeaza: "Sistemul sanitar este pus sub presiune in toata tara. Ma astept la peste 2.000 de cazuri"

El a mai spus ca inca se chinuie sa mearga independent.

Dr. Yi a marturisit ca incercarea de combatere a bolii l-a traumatizat, intr-o anumita masura.

El a spus unui reporter: „Cand am luat cunostinta pentru prima data, despre starea mea, m-am simtit speriat. Am avut deseori cosmaruri. ‘

El a spus ca incearca sa depaseasca obstacolul psihologic. El a adaugat ca medicii l-au incurajat.

Publicitate

Hu Weifeng, in aceeasi ipostaza Captura Daily Mail

Hu Weifeng, Captura Daily Mail

Dr. Hu nu a putut sa vorbeasca la acea vreme din cauza starii sale de sanatate , dar a dat mana cu Dr. Zhan, medicul care a incercat sa avertizeze omenirea despre coronavirus.

Starea doctorului Hu este mai grava.

Urologul a fost tinut la pat timp de 99 de zile, iar starea generala de sanatate a acestuia este slaba, a spus dr. Li Shusheng care il trateaza pe dr. Hu.

Dr. Li a spus ca este ingrijorat de sanatatea mintala a Dr. Hu.

El este inca ingrijit in sectia de terapie intensiva din acelasi spital ca Dr. Yi.

Citeste si articolul :   Bilant COVID-19 din 29 martie 2022, in Romania.

Dr. Li spune ca pielea celor doi medici s-a intunecat din cauza unui tip de medicament pe care l-au primit la inceputul tratamentului.

El a adaugat ca unul dintre efectele secundare ale medicamentului este intunecarea culorii pielii. Nu a spus cum se numeste medicamentul.

Dr. Li se astepta ca ambilor medici sa le revina culoarea pielii la normal dupa ce functia ficatului lor se va imbunatati.

captura Dailymail

captura 2

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.