ULTIMA ORA: Al optulea deces al unui pacient infectat cu coronavirus in Romania

Cu cat trec orele, situatia imbolnavirilor si deceselor in Romania provocate de COVID-19 se agraveaza. Avem 576 de persoane infectate, 8 oameni au murit, 6 dintre ei in doar 24 de ore.

Inca o persoana a murit de coronavirus in Romania. Bilantul a ajuns la 8 decese

Este vorba despre un barbat in varsta de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv in data de 19.03.2020.

Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia impreuna cu fiica sa, care se afla in acest test moment in autoizolare, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Barbatul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficienta respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulina. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Situatia epidemiei la nivel national

Cum lucrurile se inrautatesc, autoritatile au anuntat masuri fara precedent, in incercarea de a opri raspandirea.

Citeste si articolul :   Program amplu de cooperare intre Romania si SUA, pentru urmatorii 10 ani, semnat la Washington

Timp de doua saptamani, in spitale au fost suspendate internarile si interventiile chirugicale care nu sunt o urgenta.

De marti, pacientii care nu au neaparat nevoie de ingrijiri in institutiile sanitare, vor fi chiar externati, ca sa elibereze paturile, in eventualitatea unei explozii a imbolnavirilor.

Publicitate

Chimioterapia, radioterapia, examenele CT pentru bolnavii oncologici care nu reprezinta urgente, la fel dializa, tratamentul diabeticilor, al celor cu scleroza, hemofilie sau boli rare, vor fi amanate pe cat posibil in urmatoarele doua saptamani.

Doi dintre romanii rapusi de coronavirus erau internati in Spitalul de Urgenta din Suceava. Ambii aveau peste 70 de ani si sufereau de boli cronice. Unul dintre ei este posibil sa fi luat boala de la o pacienta internata in sectia de cardiologie a unitatii medicale insa – in cazul celuilalt – nu exista indicii care ar fi avut contact cu persoane confirmate pozivitiv cu COVID-19.

Spitalul de Urgenta din Suceava a fost inchis temporar dupa ce 52 dintre cadrele medicale care lucreaza acolo au fost confirmate cu COVID-19. Sunt doctori si asistenti din sectiile de boli Infectioase, pneumologie, ortopedie si urgente. Unitatea medicala urmeaza sa fie dezinfectata si ulterior folosita doar pentru tratarea cazurilor de coronavirus. Cei internati pentru alte afectiuni vor fi transferati la alte spitale din zona.

Citeste si articolul :   916 cazuri noi de Covid si 78 de decese, raportate in ultimele 24 de ore

Laura Morar, subprefect Jud. Suceava: “Exista o analiza in cadrul spitalului, inclusiv o analiza epidemiologica si se cauta cele mai bune solutii atat pentru medici, cat si pentru pacienti.”

Nelu Tataru, secretar de stat in Ministerul Sanatatii: “Speram ca in 48 de ore sa redeschidem UPU, spitalul din Radauti va prelua UPU, cazurile dificile la Botosani, Focsani si la Iasi.″

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.