Vesti proaste din Spania. Revin restrictiile

Vesti proaste din Spania. Autoritatile spaniole au hotarat sa reintroduca restrictiile de circulatie pe timp de noapte in Barcelona si in mai multe orase, dupa ce numarul cazurilor de infectare cu covid a crescut foarte mult.

Spania a intrat in zona rosie.

Incepand din acest weekend, autoritatile spaniole reintroduc restrictiile de circulatie pe timp de noapte pentru cel putin o saptamana in mai multe orase din Catalonia, inclusiv in Barcelona.

Potrivit informatiilor oferite de autoritatile din Catalonia, este interzisa circulatia ”intre orele (locale) 1.00 (2.00, ora Romaniei) si 6.00 (7.00, ora Romaniei), pana la 23 iulie, in orasele cu peste 5.000 de locuitori, in care incidenta este mai mare de 400 de cazuri la 100.000 de locuitori in ultimele sapte zile”.

Orasele si satele incoinjurate partial sau in totalitate de municipalitati care indeplinesc aceste criterii sunt, de asemenea, afectate de aceasta interdictie de circulatie pe timpul noptii, precizeaza Tribunalul Superior al Justitiei din Catalonia in hotarare.

Varianta indiana(DELTA), scapata de sub control in Catalonia.

Potrivit ultimelor date oficiale nivelul ratei incidentei in ultimele 14 zile a crescut la 1.107 cazuri la 100.000 de locuitori.

Catalonia este cea mai afectata regiune de aceasta ”explozie” a numarului imbolnavirilor, insa nicio regiune nu este crutata, iar rata incidentei in Spania a depasit joi pragul de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori in ultimele 14 zile – cu o medie de 501 -, un nivel de cinci ori mai mare decat in urma cu doua saptamani (92).

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a actualizat, joi, lista tarilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat in contextul pandemiei de COVID-19, Spania, alaturi de Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia si Malaysia intrand in zona rosie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.