Un medic a refuzat sa fie testat pentru coronavirus chiar daca avea simptome. A infectat zeci de persoane

Sunt foarte multe infectii cu coronavirus in spitalele din Romania, iar explicatia care vine, de obicei, de la medici si asistente este ca nu au avut echipamente de protectie sau nu au fost instruiti ce sa faca.

Insa, in Spitalul Judetean din Pitesti, un medic a refuzat pur si simplu sa poarte echipamentul. Acesta a infectat 27 de persoane, dintre care 12 pacienti. Acum, dupa ce in spital a avut loc o ancheta, aflam ca medicul a refuzat, initial, sa faca si testul pentru coronavirus, desi avea asimptome si continua sa opereze.

„Personalitatea domnului doctor e mai nonconformista si probabil de aici ca nu trebuie sa poarte echipamentul necesar. La Spitalul Judetean de Urgenta au fost stocuri serioase de echipamente de protectie. Problemele vad apar, din pacate, in anumite spitale din modul in care parte a personalului medical intelege sa utilizeze sau nu echipamentele.

Publicitate

Este ingrijorator. Dumnealui prezenta niste simptome specifice, a avut posibilitatea sa fie testat cu testele rapide, la un moment dat au fost testati si au iesit negative. Weekendul trecut, au avut posibilitatea sa fie testati toti medicii din spital, printr-un operator privat, insa dumnealui si asistentele medicale, din motive necunoscute noua la acest moment, au refuzat acest tip de testare PCR. Ar fi fost relevanta si ne-ar fi ajutat si pe noi sa grabim izolarea. Vorbim de personal medical care ar fi trebuit sa respecte procedurile, nimeni nu ar fi trebuit din corpul medical sa intre in spital daca prezinta simptome si, totusi, lucrul acesta s-a intamplat”, a declarat Emanuel Soare, prefectul judetului Arges, la Digi24.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.