ULTIMA ORA: Bilantul zilei de 20 aprilie. Peste 2.000 de persoane s-au vindecat.

Pana astazi, 20 aprilie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunta Grupul de Comunicare Strategica. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.017 au fost declarate vindecate si externate. Totodata, pana acum, 451 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 190 de noi cazuri de imbolnavire.

Publicitate

La ATI, in acest moment, sunt internati 261 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 14.530 de persoane. Alte 42.846 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Publicitate

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 98.491 de teste.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 299 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 803 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost intocmite, pana in prezent, 448 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Politistii si jandarmii au depistat, in ultimele de 24 de ore, 4.787 persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 11.834.677 de lei.

Citeste si articolul :   Inca o lovitura pentru Antena 1. Cosmin Selesi, depistat cu noul virus. Cum s-a infectat

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, 734 cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 422 in Italia, 196 in Spania, 26 in Franta, 14 in Germania, 58 in Marea Britanie, 2 in Namibia, 2 in SUA, 3 in Austria, 2 in Belgia, 2 in Indonezia, 2 in Elvetia si cate unul in Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg si Suedia. De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 61 de cetateni romani aflati in strainatate, 14 in Italia, 15 in Franta, 19 in Marea Britanie, 7 in Spania, 3 in Germania, unul in Belgia, unul in Suedia si unul in Elvetia, au decedat.

Dintre cetatenii romani confirmati cu noul coronavirus, 11 au fost declarati vindecati: 7 in Franta, 2 in Indonezia, unul in Luxemburg si unul in Tunisia, scrie Digi24

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.