Peste 1.200 de interventii ale pompierilor, de Inviere. Salvatorii au stins 148 de incendii

In Noaptea de Inviere, peste 5.000 de pompieri au asigurat misiunile de protectie a populatiei, in ultimele 24 de ore, la nivel national fiind inregistrate 1.202 interventii, salvatorii fiind solicitati pentru stingerea a 148 de incendii, anunta, duminica, IGSU.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) informeaza ca majoritatea incendiilor la care s-a intervenit au fost de vegetatie uscata.

De asemenea, au fost raportate 838 cazuri la care a fost nevoie de interventia SMURD, respectiv 837 pentru acordarea primului ajutor medical si o misiune de descarcerare, precum si alte 216 situatii pentru protectia comunitatilor.

„Numarul interventiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situatii de urgenta a scazut cu aproximativ 8% fata de perioada similara a anului trecut (1.202 in anul 2020, fata de 1.302 interventii in anul 2019), in special pe fondul reducerii solicitarilor SMURD”, arata sursa citata.

Publicitate

In Noapte de Inviere au fost inregistrate doup incendii la locuinte, care au avut drept cauza probabila lumanarea aprinsa. Unul dintre ele a avut loc in judetul Suceava, in localitatea Frasin si evenimentul nu s-a soldat cu victime.

Un al doilea incendiu de locuinta a avut loc, in noaptea de sambata spre duminica, in localitatea galateana Salcia.

„Un echipaj de prim ajutor a acordat ingrijiri medicale unei persoane care a suferit arsuri minore la nivelul fetei. Persoana a refuzat transportul la spital”, precizeaza IGSU.

Totodata, duminica dimineata, pompierii au actionat pentru stingerea unui incendiu produs la o biserica din localitatea Cublesu Somesan, judetul Cluj.

„Incendiul s-a manifestat in altar, fiind afectata o suprafata de aproximativ 20 mp. In urma evenimentului, nu au existat victime”, explica oficialii Inspectoratului.

In acest context, IGSU recomanda cetatenilor sa respecte cateva reguli esentiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor.

„Este important ca lumanarile sau candelele aprinse sa fie asezate intr-un suport incombustibil (exemplu: intr-o farfurie cu putina apa) si sa nu fie amplasate in apropierea hainelor sau a altor textile. In nicio situatie, nu lasati lumanarile sau candelele aprinse nesupravegheate si nu adormiti cu lumanarile aprinse”, conchide sursa citata anterior.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.