O suta de artisti romani au cantat „Histos a Inviat” pentru a transmite un mesaj de solidaritate

O suta de artisti si-au unit de la distanta vocile si au cantat „Hristos a inviat!”, un classical crossover scris de compozitorul Andrei Tudor, la initiativa acestuia din urma si a Orchestrei Simfonice din Bucuresti, cu sprijinul Creart. Artistii s-au inregistrat si s-au filmat singuri.

Cele 100 de voci apartin Corului de Copii Sunetul muzicii, Grupului Vocal Acapella, precum si unor artisti cunoscuti ai muzicii pop, dar si ai scenei lirice.

Artistii s-au inregistrat si s-au filmat singuri, cu ajutorul telefoanelor mobile. Participarea tuturor a fost pro bono. Clipurile rezultate au fost ulterior prelucrate cu ajutorul programelor de editare audio si video.

„Este o munca care cere foarte multa migala, sa pui impreuna 100 de track-uri separate si sa le faci sa sune ca un tot. Este meritul lui Andrei Tudor, din acest punct de vedere el a fost cel mai implicat si a muncit cel mai mult, iar Andrei Bucura a realizat montajul video”, a spus managerul Orchestrei Simfonice Bucuresti, Catalin Opritoiu.

Publicitate

Andrei Tudor a spus ca mesajul initiativei este acela ca oamenii nu trebuie sa isi piarda speranta.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Zece cadre medicale din Arad, confirmate cu coronavirus

„Ideea ne-a venit in completarea proiectului pe care l-am realizat acum doua saptamani, cand am adunat impreuna 47 de instrumentisti din toate colturile lumii si din multe orase din tara, pentru a interpreta un vals dedicat cadrelor medicale aflate in prima linie a luptei cu virusul. “Valsul sperantei” este o compozitie a tatalui meu, Ionel Tudor, si sigur ca ni s-a parut foarte potrivita in aceste momente dificile, in care nu trebuie sa ne pierdem speranta”, a explicat compozitorul Andrei Tudor.

La randul lui, Catalin Opritoiu a mizat pe rolul muzicii in tot acest context, respectiv acela de a aduce bucurie si speranta.

Articolul continuă după reclame

„Deja cele doua pot fi privite ca o serie de proiecte, in care ne propunem sa vorbim despre solidaritatea artistilor si despre faptul ca muzica nu se opreste, ramane vie. Chiar daca lumea s-a oprit si oamenii trebuie sa stea acasa si sa pastreze distanta, rolul nostru e sa le aducem bucurie si speranta. Muzica este in continuare vie si ajunge in casele oamenilor”, a afirmat Catalin Opritoiu.

Citeste si articolul :   Managerul Spitalului de Infectioase din Constanta, reactie incredibila: "Ce vreti, sa mor aici?"

Compozitorul Andrei Tudor a subliniat ca ambele proiecte au implicat copii.

„Sunt mandru ca si fiica mea, Maia Tudor, a cantat un vers spre final. Participarea copiilor un aspect foarte important, care transmite un mesaj pozitiv, de incredere. Iar momentul actual, in care crestinii sarbatoresc Pastele de la distanta, este unul cum nu se poate mai potrivit pentru a vorbi despre incredere, despre speranta. Este datoria noastra, a artistilor, sa aducem speranta in casele oamenilor”, a spus Andrei Tudor.

Pentru ca toate inregistrarile sa fie in sincron, artistii au primit o piesa-ghid, cu metronom, care substituie dirijorul. Cantecul scris si dirijat de la distanta de Andrei Tudor, pe versurile Andreei Andrei, a fost publicat pe Youtube in Vinerea Mare, pentru a da timp oamenilor sa-l asculte inainte de Paste.

„Am actionat si noi in spiritul in care se petrec lucrurile in aceasta perioada. Lumina a fost impartita mai devreme, Pastele la fel. Am crezut de cuviinta sa publicam si noi cu o zi mai devreme acest mesaj, pentru ca urarea noastra de “Hristos a inviat!” sa aiba timp sa-i gaseasca pe toti cei care se afla in izolare si, mai ales, pe toate cadrele medicale care sunt in prima linie”, a adaugat Catalin Opritoiu.

Citeste si articolul :   Circulatie feroviara intrerupta in Iasi. Un tren de persoane a deraiat dupa ce a lovit un TIR

Artistii care au dat voce sperantei de Inviere sunt: Luminita Anghel, Paula Seling, Nico, Oana Sarbu, Adrian Daminescu, Mihai Georgescu, Doru Todorut, George Miron, sopranele Felicia Filip, Irina Iordachescu, Irina Baiant, Laura Bretan, tenorii Marcel Pavel, Vlad Mirita si Andrei Lazar, Grupul Vocal Acapella (condus de George Miron) si Corul de Copii Sunetul Muzicii (condus de Cristina Manoliu).

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.