Aproape 11.000 de persoane au intrat in tara in ultimele 24 de ore

In ultimele 24 de ore prin punctele de frontiera au trecut aproximativ 19.800 persoane, cetateni romani si straini. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.900 persoane.

Potrivit Politiei de Frontiera, in ultimele 24 de ore, prin punctele de frontiera au trecut aproximativ 19.800 persoane, cetateni romani si straini si peste 12.600 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.900 persoane cu 7.300 mijloace de transport, iar pe cel de iesire 8.900 persoane cu 5.300 mijloace de transport.

In aceasta perioada, dispozitivul de supraveghere si control al frontierei de stat este suplimentat, atat in punctele de trecere a frontierei, cat si pe fasia de frontiera.Zilnic, aproximativ 4.500 de politisti de frontiera sunt la datorie, mare parte dintre ei in punctele de frontiera la controlul documentelor.

In acelasi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control aproximativ 11.400 de persoane si 8.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare in tara au fost aproximativ 7.900 de persoane cu 3.600 mijloace de transport.

Formalitatile de frontiera necesita un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului ca pe langa controlul specific la intrarea in tara, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea controlului epidemiologic.

Citeste si articolul :   Bilant coronavirus. Peste 8.000 de cazuri noi si aproape 400 de decese

Dupa incheierea formalitatilor si stabilirea masurile dispuse de catre personalul medical aflat in punct, masinile sunt preluate de catre echipaje de politie si jandarmi pentru a fi conduse spre locatiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

In zonele de competenta – punctele de trecere si “frontiera verde” – politistii de frontiera au constatat: 35 fapte ilegale (14 infractiuni si 21 contraventii) savarsite atat de cetateni romani, cat si straini.

De asemenea, au fost descoperite, independent sau in colaborare cu alte institutii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal in tara), care depaseau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafacute, in valoare totala de aproximativ 1.700 lei. Valoarea amenzilor contraventionale aplicate se ridica la peste 24.600 lei.Nu s-a permis intrarea in tara a trei cetateni straini, care nu indeplineau conditiile prevazute de lege.

Autor