ULTIMA ORA: Anuntul cercetatorilor. COVID-19 ar fi suferit o mutatie din care a rezultat un nou virus, mult mai puternic

Expertii de la Universitatea Peking si Institutul Pasteur din Shanghai au descoperit o forma mai agresiva a noului coronavirus, care ar fi fost intalnit in cel putin 70% dintre mostrele analizate.

Restul de 30% dintre monstre au fost generate de un tip de coronavirus mai putin grav, relateaza CNBC.

Cele doua forme ale virusului au primit si denumiri diferite, respectiv „S-type” pentru tipul care este mai putin agresiv, in timp ce forma mai grava a fost intitulata „L-type”.

Analizele unui barbat din Statele Unite, al carui test pentru coronavirus a iesit pozitiv la 21 ianuarie, au demonstrat ca este posibila infectarea cu ambele tipuri de virus.

Publicitate

Cercetatorii sustin ca rezultate indica faptul ca virusul ar fi suferit mutatii.

Acestia au avertizat insa ca studiul este „foarte limitat”, adaugand ca este nevoie de cercetari suplimentare pentru a putea intelege mai bine evolutia coronavirusului care a speriat intreaga lume.

La nivel global, sunt peste 96.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar numarul mortilor se apropie de 3.300, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.