Italia este acum pe locul doi in lume, dupa China, in privinta numarului deceselor provocate de noul coronavirus. Decizii fara pecedent ale Guvernului Italian

Numarul deceselor provocate de coronavirusul COVID-19 a crescut in Italia la peste 100 de oameni si cel al cazurilor confirmate la 3.858, a anuntat joi Protectia Civila italiana.

Numarul persoanelor spitalizate este de 2.141, dintre care 351 sunt la terapie intensiva, in timp ce 1.155 prezinta simptome usoare, iar 414 sunt considerate vindecate, potrivit Agerpres.

Precedentul bilant, anuntat miercuri, indica 107 morti si 3.089 infectari.

Italia este acum pe locul doi in lume, dupa China, in privinta numarului deceselor provocate de noul coronavirus.

Publicitate

Cele mai multe cazuri raman concentrate in nordul Italiei, respectiv 2.251 in Lombardia, 698 in Emilia Romagna si 407 in Veneto, dar toate regiunile tarii au raportat cazuri de infectare, inclusiv Valle d’Aosta, care pana miercuri nu avea niciunul confirmat.

Articolul continuă după reclame

Guvernul condus de premierul Giuseppe Conte a adoptat miercuri seara un decret lege cu masuri exceptionale menite sa limiteze epidemia.

S-a decis inchiderea temporara a scolilor, universitatilor, teatrelor si cinematografelor, fiind de asemenea suspendate evenimentele publice care nu permit mentinerea unei distante de siguranta intre participanti.

Citeste si articolul :   Decizie de ultima ora: Mall-urile din Romania incep sa-si reduca programul, pentru a limita raspandirea COVID-19. Doar supermarketurile si farmaciile vor functiona normal

Populatiei i s-a recomandat sa evite imbratisarile si saluturile prin strangeri de mana, sa mentina fata de alte persoane o distanta de siguranta de ″cel putin un metru″⁣, iar persoanele in varsta sau care au o sanatate precara sa evite pe cat posibil parasirea domiciliului, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.