Revoltator! Profesorii cer bani in plus pentru orele online. Vor spor de “radiatii”

Profesorii se expun la riscuri in timpul orelor online si ar trebui sa fie platiti suplimentar. Asa ceva sustine un sindicat din educatie, care a cerut Guvernului spor de… radiatii.  Totusi, aceasta solicitarea nu spune despre elevii care fac aceleasi ore online si nici nu ia in calcul faptul ca monitoarele moderne nu emit radiatii.

Nu toti profesorii sunt de acord cu aceasta aberatie.

„Eu cred ca altele sunt prioritatile in invatamant acum, nu acest spor. Cat despre pericolul pe care l-ar prezenta radiatiile monitoarelor… Ele nu exista”, spune Lacramioara Bozieru, profesoara de limba engleza.

Aici vorbim despre radiatii care nu exista in cazul ecranelor pe care le avem in zilele noastre. Radiatii avea tubul catodic, ecranele pe care le folosim nu au radiatii. „Sunt radiatii optice, cu varii lungimi de unda, dar a caror intensitate este macar sub 10 la suta din pragul de maxima intensitate admis”, a declarat profesorul Silviu Gurlui, fizician.

Publicitate

Ce spun sindicalistii despre cererea de acordare a sporului de radiatii?

Cornelia Popa Stavri, secretar general al sindicatului FSLI, a invocat  Hotarirea de Guvern nr. 34 din 2018 cu privire la regulamentul cadru privind acordarea sporurilor conditiilor de munca pentru personalul bugetar din invatamant.

„Va aduc la cunostinta ca sunt foarte multe unitati bugetare care beneficiaza de spor de conditii vatamatoare si periculoase si se aplica acest spor, lucreaza tot cu astfel de calculatoare, ba chiar performante. Nu inteleg de ce se pune problema in domeniul educatiei ca nu ar fi necesar un astfel de spor”, a declarat Cornelia Popa Stavri. Ea a recunoscut insa ca acest spor s-a aplicat o perioada in urma unor masuratori din 1996!

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.