Aproximativ 1.000 de profesori din Dolj invata sa lucreze online

Aproximativ o mie de cadre didactice din judetul Dolj se pregatesc intens pentru inceperea scolii. Profesorii invata, in cadrul unui program de formare, sa predea online.

Tehnologia este marea provocare a dascalilor. Cu mai putin de o luna inainte de inceperea scolii, sute de cadre didactice din Dolj incearca sa invete cum sa creeze o intalnire pe „Google meet” si chiar cum sa puna un „emoticon” intr-un mesaj. Asta pentru a putea preda online.

Desi pentru copiii acestea sunt lucruri banale, pentru Irina Vlad, de exemplu, nu este deloc usor. Are aproape 60 de ani, iar din toamna ii va invata „carte” pe copiii de clasa zero. In „lumea virtuala” insa mizeaza pe ajutorul celor mici.

Pe ajutorul elevilor si al parintilor se bazeaza si Alina Ciuca. Este unul dintre formatorii care-i instruiesc acum pe dascali in lumea aplicatiilor online. Intr-o saptamana trebuie sa invete aproximativ 40 de profesori cum sa predea de la distanta.

Publicitate

„Faceti click pe inimioara ca sa le si vedeti, va alegeti unul dintre ei sau mai multi, copiem mesajul, si acum ar trebui sa-l plasam acolo unde ne dorim: pe tema, pe mesaj”, le explica formatorul profesorilor cum sa puna emoticoane.

Irina Vlad incearca sa intre pe platforma, insa nu reuseste. O ajuta o colega: „Eu dadeam pe WhatsApp… De ce imi apare asta aici? De ce nu intri pe Google meet?/ Pai, nu… Asa intram eu, pe Google chrome, asa stiu”.

„Toate sunt foarte grele. Chiar si acum sunt la un curs cu activitatea asta digitala si stau cu colega mea pentru ca multe lucruri nu le stiu. Vreau sa le invat, dar este foarte greu, la 60 de ani, sa inveti lucruri pe care trebuia sa le inveti, eu stiu, mult mai dinainte. Invatamantul adevarat se face fata-n fata”, spune Irina Vlad, invatatoare.

Indiferent de abilitati si bariere tehnologice, profesorii isi doresc sa lucreze online.

Citeste si articolul :   Anunt oficial. Cu cat vor creste pensiile si alocatiile pentru copii de la 1 ianuarie 2022

„Unii reusesc mai repede, sunt mai creativi, aplica mai multe instrumente. Altii merg un pic mai incet, insa, pas cu pas, ii mai ajuta si elevii, cu siguranta, 14 septembrie gaseste elevii si profesorii mai pregatiti pentru aceste mediu online”, a explicat Alina Ciuca, formator.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.