Zi neagra pentru Spania, numarul deceselor a crescut. Guvernul va declara stare de alerta

Numarul cazurilor de coronavirus a crescut in Spania. Guvernul de la Madrid, asteptat sa declare stare de alerta

Guvernul spaniol va declara vineri „stare de alerta”, dupa ce numarul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns in Spania la 4.209 si cel al deceselor provocate de Covid-19 la 120, potrivit televiziunii La Sexta, citata de Agerpres.

Conform relatarii acestui post de televiziune, starea de alerta reprezinta primul din cele trei niveluri ale starii de urgenta si poate fi instituita pe o perioada de 15 zile, timp in care guvernul poate lua o serie de masuri exceptionale.

Presa spaniola mai scrie ca toate restaurantele, barurile si magazinele din regiunea capitalei Spaniei, Madrid, cea mai afectata de epidemie (cu peste 2.000 de infectari si 64 de decese), vor fi inchise. Vor ramane deschise doar supermarketurile si farmaciile. Potrivit postului TVE, aceasta masura ar urma sa se aplice incepand de sambata, scrie digi24.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.