Tratament revolutionar pentru coronavirus in Romania! Nelu Tataru a facut anuntul

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a confirmat intr-un interviu pentru Digi24, ca in Romania va fi recoltata plasma de la pacientii vindecati de Covid-19 pentru a fi transferata altor persoane, aflate in stare critica, pentru a le ajuta in lupta cu virusul. Ministrul a spus ca Romania a primit o donatie de trei aparate de plasmafereza, iar in prezent exista 1.000 de persoane vindecate. Aceasta plasma se va recolta in trei centre, urmand ca ea sa fie folosita la pacientii critici.

Metoda a fost prima data prezentata de catre directorul Centrului de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul Cancerului – OncoGen Timisoara, prof. univ.dr Virgil Paunescu, cel care in 29 martie spunea in exclusivitate pentru Stirile Transilvaniei ca in colaborare cu Banca de Sange din Dresda a initiat o campanie de recoltare de sange de la persoanele vindecate de COVID-19. Plasma acestora contine anticorpi care pot neutraliza virusul si poate salva pacientii grav bolnavi. Plasma va fi prelevata de la cei care deja si-au facut anticorpi si care sunt negativi la Covid-19 prin testarea moleculara.

„Pacientii doneaza pe baze voluntare, trebuie sa fie sanatosi, fara simptomatologie, cu un test negativ si sa existe evidentierea anticorpilor”, a explicat astazi Nelu Tataru, referindu-se exact la metoda amintita de profesorul Paunescu. Tehnica nu este noua, ea avand o istorie de peste 150 de ani si fiind folosita cu succes chiar si in combaterea epidemiei de gripa din anul 1918. Este o metoda de transmitere a anticorpilor dezvoltati de o persoana care s-a vindecat catre o alta care inca se lupta cu virusul. Si China, dar si Statele Unite si din ce in ce mai multe tari apeleaza la terapia aceasta ca ultima solutie pentru cazurile foarte grave de infectare cu Covid-19.

Citeste si articolul :   Dezvaluiri cutremuratoare despre Derek Chauvin, politistul care l-a ucis pe George Floyd. Abia acum s-a aflat

Pe de alta parte, ministrul Nelu Tataru spune ca ventilatorul ramane si el o speranta pentru bolanvii aflati in stare critica, iar Romania urmareste sa creasca numarul acestor aparate, fie din importuri, fie din donatii, fie din productie proprie, pe cale sa se realizeze.

Publicitate

In mod evident, asa dupa cum tot profesorul Paunescu spunea, bolnavii aflati in stadii avansate ale bolii nu pot beneficia de avantajele unui vaccin, chiar si daca acesta ar exista si ar fi pus pe iata. Vaccinarea este benefica doar inainte de imbolnavire, ca metoda de preventie, scrie radiosimplu

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.