Remdesivir, un medicament excelent pentru tratarea coronavirusului. Pacientii in stare grava se recupereaza rapid. Dezvaluiri CNN

Pacientii cu Covid-19 care primesc un medicament experimental numit remdesivir si- au revenit rapid, majoritatea plecand acasa in cateva zile, a informat STAT News joi dupa ce au obtinut un document video despre procesul de vindecare.

Pacientii care au participat la un studiu clinic al medicamentului au avut simptome respiratorii severe si febra, dar au fost capabili sa paraseasca spitalul dupa mai putin de o saptamana de tratament, spune medicul care a condus studiul, potrivit CNN

„Cea mai buna veste este ca majoritatea pacientilor nostri au fost deja externatI, ceea ce este absolut fabulos. Am pierdut doar doi pacienti”, a spus dr. Kathleen Mullane , specialist in boli infectioase la Universitatea din Chicago, care conduce studiul clinic.

Kathleen Mullane

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Nu exista o terapie aprobata pentru Covid-19 care poate duce la o forma severa de pneumonie si sindrom respirator sever la unii pacienti. Dar Institutele Nationale de Sanatate organizeaza teste pentru mai multe medicamente si scheme de tratamente, printre care remdesivir.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: TOTI pacientii care nu prezinta cazuri de urgenta vor fi externati din spitale in 48 de ore

Medicamentul, realizat de Gilead Sciences, a fost testat impotriva Ebola, dar fara prea mare succes. Multiple studii pe animale au aratat ca medicamentul poate preveni si trata coronavirusului prezent in Covid-19, inclusiv SARS (sindromul respirator sever acut) si MERS (Orientul Mijlociu Respirator) Sindromul).

In februarie, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca remdesivir are potential impotriva Covid-19.

Studiile medicamentului sunt in curs de desfasurare la zeci de alte centre clinice. Gilead sponsorizeaza teste ale medicamentului la 2.400 de pacienti cu simptome severe de Covid-19 din intreaga lume. De asemenea, testeaza medicamentul la 1.600 de pacienti cu simptome moderate la 169 de spitale si clinici din intreaga lume.

CNN ARTICOL

 

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.