Un aliment ar putea ajuta organismul in lupta cu noul coronavirus! Explicatia specialistilor

Mai exact, conform specialistilor din Franta, probioticele ar putea fi folosite cu succes in profilaxia si terapia adjuvanta, la pacientii cu COVID-19.

Specialistii au explicat ca noul coronavirus ar avea capacitatea sa infecteze anumite bacterii prezente in corpul uman si ca, astfel, acestea pot ascunde virusul.

Concret, virusul ar infecta bacteriile Prevotella ce provoaca apoi inflamatii uneori fatale. Se stie deja ca infectiile ce implica Prevotella dau infectii respiratorii, inclusiv acute.

„Se vorbeste exact de acest aspect, ca Sars Cov 2, virusul, ar putea la un moment dat la acele persoane care au o microflora bine reprezentata sa determine aceasta coinfectie, am putea spune, bacterie cu virus, si asa sa se explice de ce, la un moment dat acele persoane fac o forma severa.

Publicitate

Copiii, avand o flora mai putin reprezentata, fac forme usoare, asta ar putea sa fie o ipoteza, sigur ca e greu de sustinut, si este greu sa ne dam seama daca intr-adevar asa se intampla lucrurile. Avem nevoie de studii care sa fie reprezentate de un numar mare de persoane”, a spus medicul Adrian Marinescu, potrivit Mediafax.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu corpul tau cand mananci 3 oua pe saptamana!

Poate cel mai important aspect al studiului facut de francezi este acela ca probioticele sunt capabile sa impiedice Prevotella sa formeze biofilme, adica unul dintre mijloacele cu care bacteriile se apara de sistemul nostru imunitar si de antibiotic.

Persoanele obeze, care sunt mai afectate de noul coronavirus (COVID-19), au o microflora ce este si mai bogata in Prevotella. Daca administrarea de probiotice la aceasta populatie da rezultate bune in ceea ce priveste imbunatatirea markerilor obezitatii, aceste rezultate sunt si mai vizibile pentru indivizii la care bacteriile au fost foarte prezente, arata studiul.

Daca se dovedeste ca infectia cu SARS Cov 2 este una mixta, atat virala, cat si bacteriana, atunci acea combinatie de hidroxiclorochina si azitromicina. de care vorbeste renumitul profesor Didier Raoult. este cu atat mai eficienta.

„Daca aceste date vor fi la un moment dat sustinute, da, ar avea logica aceasta asociere medicamentoasa”, a mai precizat medicul Marinescu.

Citeste si articolul :   Care fructe scad nivelurile ridicate de colesterol

Rezultatele noilor studii facute pe probiotice sunt noi si destul de promitatoare. Echipa de cercetare a Universitatii din Colorado chiar incearca sa foloseasca o versiune modificata genetic a bacteriei lactobacillus acidophilus, ce se regaseste de obicei in iaurt, chefir, sana. Ei spun ca acest probiotic ar putea fi transformat pe viitor intr-un vaccin, scrie A1.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.