Alerta de vant puternic in mai multe judete, pana miercuri dimineata. Zonele vizate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vant puternic pentru 19 judete. Codul incepe marti seara si este valabil pana miercuri dimineata, conform ANM.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 14 aprilie, ora 21:00 – 15 aprilie, ora 6:00, in judete din Dobrogea, sudul Moldovei si in jumatatea estica a Munteniei vantul va sufla cu viteze in general de 55 – 75 km/h, iar in Carpatii Meridionali si de Curbura, in special in zona inalta, rafalele vor depasi 80 – 100 km/h, spulberand zapada.

Publicitate

Totodata, in regiunile vestice, nordice si centrale se vor inregistra temperaturi minime predominant negative, astfel ca pe arii relativ extinse se va semnala bruma si local inghet la sol.

Judetele care se vor afla sub atentionare Cod galben sunt: Tulcea, Constanta, Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Buzau, Covasna, Prahova, Brasov, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj, Hunedoara, Mehedinti si Caras-Severin, scrie A1.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.