Spanacul- un depozit de minerale si vitamine, ajuta la cresterea imunitatii

Planta care poate fi consumata oricand, oricat, de oricine, la orice varsta. Un adevarat depozit natural de vitamine si minerale.

Spanacul este ideal primavara, in perioade de stres sau cand ne scade imunitatea. Desi nu contine atat de mult fier cum se credea in trecut, fiind devansat de alte legume, totusi contine o substanta numita saponina, ce are proprietatea de a ajuta organismul sa asimileze bine fierul. Astfel, efectele in combaterea anemiei, spre exemplu, pot fi mai bune in cazul in care se consuma spanac decat alte legume ce contin o cantitate mai mare de fier.

Spanacul este un adevarat depozit natural de vitamine si minerale. Contine saruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.

Spanacul face minuni pentru sanatate
Previne cancerul

Publicitate

Antioxidantii puternici pe care ii contine sucul de spanac, kaempferol si fitonutrientii numiti flavonoizi, ajuta la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian si de prostata.

Citeste si articolul :   Cum sa scapi de durerea de dinti: cinci moduri eficiente

Protejeaza creierul si inima

Spanacul intarzie procesul natural de imbatranire a creierului datorita continutului de acid folic, substanta care reduce nivelul aminoacidului homocisteina. Acest aminoacid prezent in fluxul sanguin predispune imbolnavirii de Alzheimer si dezvoltarii bolilor de inima, prin ingrosarea arterelor.

Intareste sistemul imunitar

Publicitate

Prin complexul de vitamine si minerale pe care il ofera organismului, spanacul intareste sistemul imunitar, mentine sanatatea pielii si grabeste vindecarea leziunilor diverse. Daca beti in mod regulat suc de spanac, va reduceti considerabil riscul de ateroscleroza.

Va scapa de problemele digestive

Suferiti de probleme digestive, precum balonarea, constipatia sau ulcerul? Continutul de fibre din spanac va mentine tractul digestiv in forma optima, curatand eficient colonul si prevenind instalarea altor disfunctii viitoare.

Trateaza anemia si intareste oasele

Fierul din spanac si saponina ajuta la vindecarea anemiei, iar calciul continut de aceasta leguma verde intareste sistemul osos. Este recomandat copiilor in crestere, dar si batranilor slabiti de boli.

Citeste si articolul :   Cum afecteaza fumatul corpul

Protejeaza ochii

Spanacul este o sursa importanta de vitamina A, luteina, xantina si betacaroten, necesare pentru prevenirea deteriorarii vazului, mancarimilor si uscaciunii ochilor, degenerescentei maculare sau ulcerului ocular.

Trateaza afectiunile pielii

Suferiti de diverse afectiuni ale pielii, precum eczeme, epidermita, cheratinizare, acnee, cicatrice, riduri sau pete de la soare? Sucul de spanac, prin vitaminele A,K,E si C, poate sa ajute celulele pielii sa se regenereze, pana la vindecarea problemelor cutanate, potrivit doctorulzilei.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.