Renault ar putea apela la credite bancare in valoare de 4 – 5 miliarde de euro

Producatorul auto Renault ar putea apela la credite bancare in valoare de 4 – 5 miliarde de euro, a declarat presedintele companiei Jean-Dominique Senard, citat de Reuters.

Senard a reiterat, de asemenea, ca Renault nu ia in calcul, in prezent, un scenariu in care statul francez va nationaliza compania.

Saptamana trecuta consiliul de administratie al companiei a decis sa anuleze dividendul pentru 2019, avand in vedere criza generata de coronavirus.

Articolul continuă după reclame

Presedintele consiliului de administratie Jean-Dominique Senard si directorul executiv interimar Clotilde Delbos isi reduc remuneratiile cu 25 la suta in primul trimestru si vor face acelasi lucru in trimestrul doi, in cazul in care criza coronavirusului continua.

Publicitate

Mai multe companii auto, cum ar fi Michelin si Ford au decis deja sa reduca sau sa isi suspende dividendele pentru 2019.

Renault, care este detinuta de stat in proportie de 15%, isi propusese sa plateasca un dividend de 1,1 euro pe actiune, o treime din cei 3,55 euro pe actiune platiti in 2018.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.