Raed Arafat, vesti bune pentru romani! Ce se intampla din luna MAI

Secretarul de stat in Ministerul de Interne Raed Arafat spune ca este obligatoriu ca starea de urgenta sa fie prelungita in aprilie.

Este posibila si o prelungire ulterioara, dupa 15 mai, dar asta va depinde de evolutia pandemiei de Covid-19 la noi in tara, cu atat mai mult cu cat, spune Raed Arafat, greul nu a trecut.

Pe de alta parte, oficialul a declarat pentru Digi24 ca masurile de izolare nu se pot prelungi la nesfarsit. ”Trebuie tinut cont si de consecintele economice.

Viata nu va mai fi, totusi, ca inainte. Va trebui sa invatam sa traim cu virusul, sa ne adaptam, cel putin pana la gasirea unui vaccin. Va fi o perioada ca in razboi.

Publicitate

Pana atunci insa, odata cu apropierea Pastelui ortodox, Raed Arafat nu exclude o inasprire a masurilor decise de autoritati. In orice caz, se vor intensifica verificarile si controalele”, a avertizat seful DSU, sambata seara.

Articolul continuă după reclame

Raed Arafat: „Dupa 15 mai, ramane sa vedem. Acum, in aprilie, deci prima prelungire, este obligatorie. Am auzit multa lume zicand ca n-ar fi justificata, dar totusi masurile trebuie mentinute, trebuie prelungite inca o perioada. Nu este normal acum sa intrerupem si sa revenim la o stare de normalitate. Ar transmite populatiei un mesaj ca lucrurile merg oricum spre bine si atunci gata, relaxam tot. Si nu este cazul.

Citeste si articolul :   Fulgy de la Clejani, mesaj revoltator pentru sora vitrega: "Individa asta, vreau sa fie foarte atenta la ce spun in urmatoare secunde"

Din 15 mai, asta vom vedea cum evolueaza toata situatia, dar daca respectam toate regulile, poate sa vedem ca suntem in scadere (cazurile de Covid-19 – nr.) si poate sa se anuleze atunci starea de urgenta si sa ne oprim. Daca vedem ca lucrurile se agraveaza, atunci vom decide la momentul respectiv”, scrie kanald.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.