Spania se intoarce la munca. Premierul Pedro Sanchez a anuntat primele masuri de relaxare

Spania, una dintre cele mai afectate tari de epidemia de coronavirus, iese incepand de luni din blocajul total si le permite unor companii sa isi reia activitatea.

Premierul Pedro Sanchez a afirmat intr-o conferinta de presa ca “E important sa vorbim acum despre reconstructia economica si sociala”. Sanchez a precizat ca masurile generale impuse pana acum raman in vigoare, fiind permisa deplasarea la cumparaturi si la locul de munca.

Este vorba de sectoarele neesentiale care isi vor relua treptat activitatea, pentru angajati autoritatile garantand mastile de protectie pe care trebuie sa le poarte si care vor fi distribuite de fortele de ordine.

“E important sa vorbim acum despre reconstructia economica si sociala”

Publicitate

Sanchez a precizat ca aceasta iesire din hibernare economica va fi atent monitorizata, deciziile viitoare urmand a fi luate in baza recomandarilor unui comitet stiintific. „Cel mai important lucru pentru mine este sanatatea publica a cetatenilor. Acesta este singurul meu obiectiv: sa salvez vieti”, a spus el, facand apel la opozitie sa se alature efortului de reconstructie a tarii. „E important sa vorbim acum despre reconstructia economica si sociala”, a precizat Sanchez.

Pe 28 martie, premierul spaniol anuntase suspendarea oricarei activitati economice neesentiale timp de cel putin doua saptamani, dupa ce in 24 de ore Spania inregistrase un record de 832 de decese provocate de noul coronavirus. ”Toti salariatii din activitatile neesentiale vor trebui sa ramana acasa in urmatoarele doua saptamani”, respectiv pana pe 9 aprilie inclusiv, cand incepe weekendul Pastelui catolic, a precizat Sanchez. Activitatile esentiale care au continuat sunt in special cele din sectoarele sanitar, alimentar si energetic.

Spania a inregistrat duminica 619 decese de coronavirus, in crestere dupa trei zile consecutive de scadere. Numarul total al deceselor din cauza coronavirusului in Spania a ajuns duminica la 16.972, de la 16.353 in ziua precedenta, iar numarul cazurilor confirmate in 24 de ore a crescut si el, la 166.019, de la 161.852.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.