Poate fi folosita aceeasi declaratie pe propria raspundere doar cu schimbarea datei? Raspunsul OFICIAL

Apar intrebari specifice in urma impunerii starii de urgenta si a recomandarilor si sfaturilor oferite de autoritati in ceea ce priveste posibilitatea de parasire a domiciliului pentru activitati esentiale. Una dintre acestea este urmatoarea: poate fi modificata data declaratiei pe proprie raspundere, si folosit acelasi document, daca scopul a ramas acelasi?

Grupul de Comunicare Strategica a oferit duminica noi precizari legate de restrictiile de circulatie din ordonantele militare adoptate pentru durata starii de urgenta. E vorba de 38 de noi intrebari si raspunsuri cu privire la cum sa actionam pe perioada starii de urgenta in situatii specifice.

Publicitate

Una dintre ele se refera la folosirea unei declaratii pe propria raspundere mai vechi:

“Avand in vedere ca din cauza restrictiilor este dificil sa gasim foi pentru completarea declaratiilor pe proprie raspundere, mai ales pentru persoanele in varsta sau din mediul rural, este permis sa refolosim declaratia prin modificare datei, in cazul deplasarilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasari la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? In functie de posibilitati, se poate taia cu pixul sau cu pasta corectoare.

Raspuns: Da, in masura in care este evidenta data pentru care este completata declaratia respectiva, iar motivele deplasarii si traseul raman neschimbate.”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.