Nelu Tataru: Pastram precautiile si pastram distanta, mai avem inca vreo trei saptamani de urcat

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a afirmat, luni, ca trebuie pastrate precautiile si distanta, mentionand ca inchiderea cimitirelor a fost necesara din perspectiva distantarii sociale. “Mai avem inca vreo trei saptamani de urcat”, a spus el, referindu-se la numarul cazurilor de coronavirus.

Nelu Tataru a anuntat, luni, la Galati, ca reprezentantii Ministerului Sanatatii lucreaza la o propunere legata de modalitatea de desfasurarea a inmormantarilor, in contextul pandemiei de coronavirus.

“Am avut cateva greutati in care erau decedati ramasi, pe care fie nu ii puteam ridica, ba nu era familia care sa sigileze, ba nu erau cei de la DSP, ba cei de la pompele funebre refuzau sa ridice. Avem in discutie”, a transmis ministrul Sanatatii.

Intrebat care e logica inchiderii cimitirelor, Nelu Tataru a raspuns: “Inchiderea cimitirelor are aceeasi nu neaparat logica, necesitate care corespunde distantarii sociale. Orice adunare, ca este un cimitir, ca este un stadion, ca este o unitate alimentara, inseamna o apropiere. Nu a interzis nimeni dintr-un anumit punct de vedere, ca e cimitir sau altceva.

Articolul continuă după reclame

A limitat acea apropiere. Avem un moment in care avem transmiteri, daca avem transmiteri pe suprafete, dar avem si transmiteri directe, avem transmiteri prin atingeri, am stranutat in mana, am stranutat in haina celui din fata, o apropiere, o impingere nu inseamna decat sa luam. Pastram precautiile si pastram distanta, mai avem inca vreo trei saptamani de urcat”, precizeaza stirilekanald.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.